Suomen Harmonikkaliitto

Högsåra-päivä oli ja meni

Aloittaja Johan, 12-07-2017, 05:11:15

« edellinen - seuraava »

Johan

Keli ei terassikeikalle eilen ollut paras mahdollinen, onneksi sentään oli katto päällä. Sade alkoi kun olimme losilla, taukosi sentään jo ennen ensimmästä settiä, mutta viimeisen setin aikana sitten Esteri taas pyllisti ja tuuli toimi nuotinkääntäjänä.  Kuvassa Holger Enberg ja Messipojat Farmors Cafeen terasilla Högsårassa.

Johan

htoyryla

#1
Samannäköinen basso kuin minulla. Sillä saa aika perinteisen pehmeän soundin vaikka onkin sähköbasso. Vielä kun painaa kieltä nauhan päältä, saa kontramaisemman äänen. Vastikään hommasin siihen hiotut kielet, juurikin tuon perinteisen soundin takia. Oli vain vaikea löytää oikean mittaiset... bassoissa on eroja. Tuommoisessa on ns. lyhyt skaala, mutta silti lyhyen skaalan kielet, jotka ensiksi tietenkin ostin, olivatkin tuuman verran liian lyhyet. Syynä se että tässä bassomallissa kielet menevät alapäästään tallan yli pitemmälle kuin yleensä.

En ole mikään basisti, mutta tuntuu mukavalta välillä soitella bassoa, avartaa myös käsitystä siitä miten yhtyeessä kokonaissointi syntyy.