Suomen Harmonikkaliitto

Sata-Häme Soi 2018

Aloittaja Viljo, 08-03-2018, 08:03:52

« edellinen - seuraava »

Viljo

Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

olli

Mielenkiintoista nähdä, millainen on "ihmisen kokoinen" ohjelma ensi kesänä.
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

Giulietti

Lainaus käyttäjältä: olli - 02-10-2018, 11:27:23
Mielenkiintoista nähdä, millainen on "ihmisen kokoinen" ohjelma ensi kesänä.

Todellakin ja vieläpä "harmonikkaa unohtamatta" kuten lehtiartikkelissa todettiin.. toki tämän pitäisi kai olla itsestään selvää harmonikkafestivaaleilla.

waltsu

Mistähän muuten mahtaa johtua, että monipuolisesta ja upeasta soittimesta on tulossa hyvää kyytiä muinais ja perinnesoitin? Tässähän alkaa jo pelottaa Seppo Heikinheimon toive siitä, ettei harmonikkaa tarvitse/joudu kuuntelemaan kuin juhannuksena ja silloinkin mahdollisimman kaukaa, vastarannalta. Jotenkin on tuulut sellainen käsitys, että nämä ko. festarit ym risteilyt hitsailevat kyllä yhteen tätä harmonikan ns ydin jengiä, (perinnehenkeen) vuodestavuoteen, mutta uusia soittajia ne eivät tavoita.

Viljo

Kyllä nuoria harmonikansoittajia piisaa. Kysymys on lähinnä siitä kuinka moni jatkaa soittoharrastusta pahimpien teinivuosien jälkeen. Kyllä sellainen "vanha ydinjengi" on. Uusia harrastajia ei tule, jos ei ole kilpailuja, esiintymismahdollisuuksia jne.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

mahu

#25
Samalla kun lapsia syntyy kokoajan hitaammin väkilukuun suhteutettuna, tulee uusia genrejä kokoajan lisää. Jonku genren on pakostakin jäätävä vähemmälle huomiolle.


Harmi sinänsä että harmonikka kokee tätä vaihetta nyt, mutta paljonko suomessa on niitä jotka pitää yllä musiikkia ajalta ennen harmonikkaa? Ei ole mitään kanteleen, jouhikon tai huuliharpun festivaaleja.