Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - nissive

#1
Kuinkas sitten kävikään. Tässäkin varmaan tehty "järjestelmän vaihto". On myynnissä torilla, huikeaan hintaan.
#2
Harmonikkapöytä / Vs: La melodiosa 115
24-12-2020, 18:05:36
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 01-12-2020, 08:23:06Ihan perus italialainen pelihän tuo on kieliä myöden. La Melodiosoja on huonoja ja hyviä yksilöitä. Sinulle taisi tarttua hyvä yksilö.

Kukkola kuoli 1968, enkä nyt äkkiseltään muista, että olisin törmännyt tietoon, että joku muu olisi jatkanut La Melodiosan maahantuontia Kukkolan jälkeen. Kukkolan oma harmonikkojen tuotanto tyrehtyi 1956 ja konkurssiin se meni sitten 1959. Lähteissä ei ole sen tarkempaa tietoa milloin Kukkola aloitti maahantuonnin. Se tiedetään, että se on tehdastoiminnan tai konkurssin jälkeen.

Minulla on sellainen muistikuva, että Paavo Tiusanen olisi myös tuonut La Melodiosaa
#3
On kaiketi tasabassosi "tehtaan jäljiltä", jolloin mollisoitto ei onnistu. Se pitäisi käyttää pajalla ja muuttaa bassoa mollisoittoon sopivaksi. Mahollisesti siinä on myös diskantin puolella yksi kielilaatta sisäriviltä, joka pitää kääntää toisinpäin. Jos mahdollista katso esim. kirjaa Kalevi Lindqvist "SOITAMME YKSI- JA KAKSIRIVISTÄ" v. 1983, kirjastosta tai liitosta voisi löytyä. Pajalla käynnin jälkeen Toscallasi käsittääkseni voisi soittaa C duurissa ja A mollissa. T: Veikko