Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - kallek

#41
Joo-o. Selvä hopeahäkkihä toi. Ja cassottokuilulla, koska koplareita 14, maestrossahan niitä o 11. Ja äänestäkin sen erottaa.
Itellä o muuten samanlainen, mutta eurooppalaisella napituksella.
#42
Myyntikoju / ZeroSette
14-01-2015, 20:30:42
Pistetään nyt tännekin myyntiin:
http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Hanuri_4ak_ZeroSette_15475242.htm?ca=18&w=3
Tinkaamisen varaa hinnassa ei juuri ole. Voin kyllä pitää itsekin, jos ei tuolla hinalla mene kaupaksi. Kansanmusiikin soittoon  mielestäni on sopivampi ääni kuin hopeahäkki cassotossani. Vajaa vuosi sitten maksoin siitä 600€, ja ostin siihen uudet remmit, joten hinnaksi tuli vähän enemmän kuin tuo 670€.  Mikin toiminnasta en tosiaan tiedä. Kun sen ostin, myyjä sanoi samoin. Saattoi kuitenkin jopa tietää, ettei toimi. Kun irrotin sen soittimesta, huomasin että johto oli poikki. (Ja on vieläkin. Pitäisi juottaa kiinni ja kokeilla).
#43
Senverran vielä...
Kyllä tuosta Korrek:ista ihan hyvä lopputulos tuli.
Ajattelin vaan kysäistä viisaammilta, josko siihen on "oikeampi" tapa.
#44
Ovi lavalle / Vs: Videot - omat ja linkit
11-01-2015, 11:37:00
Lainaus käyttäjältä: Giulietti - 11-01-2015, 01:09:04
Kyseisessä videossa näkyy hyvin, miten soitin istuu luontevasti sylissä, eikä sitä ole sidottu remmeillä tiukasti soittajaan kuten välillä näkee tehtävän.

Joo, näin se varmaan kuuluu olla. Itse pidän muuten mielestäni myös aika luontevasti soitinta muulloin, mutta paljetremoloni ei oikein onnistu, ellen laita soitinta tiukkaan. Onkohan minulla joku periaatteellinen soittotapavirhe, vai onko se yksinkertaisesti vaan harjoituksen puutetta? Pitäisikö harjoitella noita tremoloita löysimmillä remmeillä?
#45
Lainaus käyttäjältä: ftamt - 11-01-2015, 10:59:59
mikrokuituliinalla ja luonnonvaha puhdistus            pinnat läpi erittäin hienon vesihiomaparerin kanssa niissä kohdin, missä on naarmuja. Sen jälkeen kiilloitan kaikki sileät pinnat pumpulilaikalla ja selluloidin kiilloitusvahalla.
Toivo


Pari kaltoinkohdeltua harmonikkaa korjasin taannoin (ja kolmannesta korjasin selluloidikulumat). Tuolla tavalla käsittelin korjatut selluloidikohdat (vesihioma...), mutta asioista ymmärtämättömänä käytin tuohon kiilloitukseen mustaa Korrek:ia. Mistähän tuollaista "oikeata" kiillotusvahaa ja luonnonvahaa löytää?
#46
Lainaus käyttäjältä: pietrodeiro - 10-01-2015, 08:18:42
Mikäli tarkoitat tuota oheisen kuvan vasemmassa ylälaidassa olevaa Kouvolan haitarihistoriakirjaa niin minulta saattaa löytyä vielä nuo tuon setin opukset jostain laatikosta. Koko paketin hinta lähetyskuluineen tekee 50 euroa. Pallen terveiset ja lisäksi joitain haitarinuotteja tulee sitten kaupan päälle – mikäli mahtuu kirjeeseen.

Vähän hurjalta tuntuu hinta. Ihan noin paljoa en oikein ajatellut....
#47
Tässä selaillessa osui tämä keskusteluketju silmiini. Kun lopultakin sain hankittua viisirivisen, aioin opetella Säkkijärven polkan Ahvenaisen sormituksilla. Tuossa minulla olevassa nuotissa ei käytetä lainkaan pikkusormea! Peuksloa tungetaan mielestäni vähän turhankin moneen paikkaan. Sormitukset on sekä piano- että näppäinhanurille. Mielestäni kyllä luin oikeita sormituksia. Ne toiset eivät mielestäni näppäimistöön sopineet.. Käytin niitä sitten vaan niiltä osin, kun ne minulle sopivat.
#48
Voisiko joku kertoa, mistä tuollaisen Kouvolan historiikin voipi ostaa/lainata. Lähikirjastoista en löytänyt.
#49
Nojaa. Nähtävästi siellä kuuluukin kirjoitaa alatyyliin. Semmoiseen kun sorruin (vaikka vähän hävettääkin), niin kohta tuli positiivista palautetta.
Ei taida olla mun paikka.
#50
Paitsi tietennii jos ylläpito on nähnyt kirjoitukset ja pitää niitä sivuston sääntöjen mukaisina...
Toivottavasti ei.
#51
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 21-08-2014, 17:18:04

Oikeaan laitaan on ilmestynyt kerran vuorokaudessa päivittyvä listaus internetissä myynnissä olevista käytetyistä harmonikoista. Palvelussa ovat mukana Sanoma-konserni (Keltainen pörssi sekä Huuto.net) sekä Tori.fi. Muusikoiden.net-palvelu ei toistaiseksi ole mukana, vaikka kävimme asiasta keskustelua.
Kävin tuolla muusikoiden.net:issä kyselemässä "polkka mollissa" -nuottia. Tuli aika selväksi, ettei hanuristeja siellä kaivata.
#52
Kliinisen tutkimuksen tulos: n. 4,5 mm
#53
Ostin pari kuukautta sitten Kouvolan hopeahäkki cassoton. Kultahäkkiä en ole koskaan soittanut. Joku (monikin) varmaan tietää, mitä käytännön eroa ko. soittimilla on. Ovatko periaatteessa samoja soittimia, ts. vain eri näköinen maski, vai onko soittimilla myös jotain teknistä eroa?
#54
Kaikkeen tottuu...
Itse onnistuin aikanaan katkaisemaan sirkkelillä vasemman käden keskisormeni. Pari vuotta kului basson uudelleen opettelussa, mutta nyt sujuvat taas hankalammatkin bassokuviot. Myönnettävä tosin on, että ulottuvuuden kannalta on ongelmia, mutta riittävästi vaan harjoittelua...
Duurin vaihtobasson kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, vaikka nimettömän ja etusormen välissä onkin sormentynkä haittaamassa.
#55
Postilaatikko / Vs: Uusi foorumi
12-05-2014, 18:05:17
Aha. Ei se tässä tekstipalstalla ookaan venynyt. Ainoastaan, kun sitä katselee itse sisäänkirjautuneena.
#56
Postilaatikko / Vs: Uusi foorumi
12-05-2014, 18:03:07
Näyttää toi profiilikuva vähän venahtaneen pystysuunnassa. Ei haittaa, totesin vain.
#57
Tuossa öljyämisessä tarvii olla järki tallella. Sitä ei laiteta miksikään kaikenkattavaksi kerrokseksi (jos laitetaan) vaan tarkoituksena on estää metallin kosketus metalliin. Jos se kerää pölyä tms. niin sitä on liikaa.
#58
Mulle täysin outo, mutta sen olonen kappale, että olisko ihan vaan "elokuvamusiikkia". Elikkä tehty tilaustyönä sarjaan.
#59
Lainaus käyttäjältä: PaRisto - 25-03-2013, 22:00:21
Moro,

Mullo kuvake loppu näkymästä kun palvelin siirrettiin... Uudelleen lissäminenkään ei auta!?

t. PaRisto

Aha. Siittäkö se johtuski. Mulle kävi samoin.
#60
Harmonikkapöytä / Vs: Cassotto
23-09-2012, 21:06:19
Suomen harmonikkamuseosta (Sysmä) löyty 4äk cassotto jossa kaikki penkit ovat cassottoja. Käykääpä kattomassa, jos ette vielä ole käyneet.Muistakaa varata aikaa. Siellä ei niin vaan "piipahdeta". Omistajalla riittää juttua useaksi tunniksi.