Vapaalehdykkä

Eteinen => Ylläpito tiedottaa => Aiheen aloitti: Viljo - 04-05-2015, 09:58:29

Otsikko: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-05-2015, 09:58:29
Vapaalehdykka.net pääsivusto kaipaa päivitystä. Sivuston koodaus aloitettiin 2006, jonka jälkeen sivustokoodaus on kehittynyt paljon. Haluaisin nyt kuulla kommentteja, miten haluaisitte tuota pääsivua kehitettävän. Olen päivittämässä myös muita hallinnassani olevia sivuja, joten työ menisi sikäli kivasti yksiin muiden muutostöiden kanssa. Olisi kiva, jos kommentoisitte mahdollisimman laaja-alaisesti vähintäänkin seuraavia asioita:


Alustavasti olen ajatellut, että sivusto uusitaan siten, että päivitys tehdään WP-alustalle nykyisen käsinkoodauksen sijasta. Kuvagalleriasta haluan nykyistä paljon paremman. Kuvia tulisi pystyä katselemaan koko näytön koossa, hyvin isona. Tämä tarkoittaa, että gallerian kaikki yli 2000 kuvaa pitää etsiä tästä minun koneeltani ja siirtää gallerian tiedot nykyistä järkevämpään muotoon: gallerian selainpohjainen päivittäminen tietokantaan helpottaa ylläpitoa paljon. Muutostyö on erittäin iso.

Yksi pohdinnan aihe on myös sivuston kääntäminen englannin kielelle. Sivustoa katsotaan erittäin paljon myös ulkomailla ja useat käyttävät käännösten saamiseen Google Translateria. Melko vaivalloista – tässä on selkeä kehittämisen paikka. Itse en kuitenkaan pysty hoitamaan käännöstyötä itse. Työtä on yksinkertaisesti liikaa. Löytyisikö sivuston käyttäjistä potentiaalia käännöstyön tekemiseen?

Näillä mietteillä,
Viljo

ps. Ei oteta huomioon tällä haavaa pääsivuston tietosivuja, joissa on puuttuvia tietoja  / sivu on keskeneräinen. Osassa sivuja on myös väärää/vanhentunutta tietoa, jotka sitten päivitystyön jälkeen, ennen mahdollista käännöstyötä tulee katsoa läpi.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 04-05-2015, 10:03:23
Eihän siitä ole kovin kauan aikaa, kun tämä uusittiin ;)  En osaa esittää foorumiin mitään oleellista parantamista.  Gallerian kehittäminen on hieno juttu - vierailen siellä useasti :D
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-05-2015, 10:20:13
Uusimisen kohteena ei ole foorumi vaan tuo pääsivusto: www.vapaalehdykka.net
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: eikkajuhani - 04-05-2015, 10:58:42
  Hei Viljo !
  Tuossa olen miettinyt tämän foorumin aloitussivun käytettävyyttä.  Olisiko parannettavaa sikäli, että kun avaat sivun niin nähdäksesi uusimmat viestit on mentävä sivun alareunaan, hieman hankala kelaus aina ensimmäisenä. Mutta jospa voisi muuttaa niin että avatulta sivulta heti olisi nähtävissä nuo uusimmat viestit ja tietty myös uusimmat tiedotteet jotka koskevat jäsenistöä. En itse ole lainkaan perillä miten tällainen muutos tehtäisiin, mutta jos mahdollinen, niin... :) :) ;)

  Eikkajuhani
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 04-05-2015, 11:30:11
Ulkoasu, eli väritys ja tyyli on mielestäni hyvä. Sopivan neutraali.


Käytettävyyttä voisi parantaa esimerkiksi navigointipalkin uusimisella. Nykyinen kun ei toimi kosketusnäytöllä kovinkaa hyvin, eikä tietokoneellakaan näe ensisilmäyksellä mitä kaikkia sivuja on käytettävissä, vaan hiiri täytyy ensi viedä linkin päälle jotta alla olevat linkit tulevat näkyviin. Toisaalta tämä pitäisi olla nopea ja kätevä tapa mutta jostain syystä en siitä tykkää :( Kursori kun hairahtaa vähä sivuun on taas aloitettava alusta.


Ajattelisin että sivuston suurimmat käyttökohteet ovat Foorumi, Galleria ja soittimien tiedot. Nämä pitäisi tuoda etusivulla selkeesti esiin ja olla yhden klikkauksen päässä. Nyt esimerkiksi galleriaan pääsee yhtä monella klikkauksella kuin MIDI tekniikan esittelyyn joten galleriaan pääsyn voisi tehdä helpommaksi.


Täytyy myöntää, nyt selailin tuota sivustoa vähän läpi tarkemmin, sielä on paljon asiaa mitä en ole tiennytkään olevan. Jostain syystä jättäisin jotain vähemmän oleellista asiaa pois ja keskittyisin eniten käyttäjiä kiinnostavien asioiden esille tuomiseen.Yhdistelisin joitain aiheita, jotta navigointipalkki selkeytyisi. Esimerkiksi vähärivisten diskantti, palje ja bassopuolet voisi ihan hyvin olla samalla sivulla, ehkä jopa kaikki vähäriviset samalla sivulla. Tmi Mannerjoki, Press, Ylläpito ja yhteystiedot on niin paljon samaa asiaa että laittaisin esim. ne yhteen. Näin ne yrityksissäkin toimii yleensä. Päivityshistoria voisi olla etusivulla omana palkkinaan? Musiikkikoulu linkin alta siirtäisin osan tiedoista soittimien alle, jos ovat edes tarpeellista. Musiikin teoriaa on netti täynnä, tarviikohan sitä erikseen selvittää?

Isoin ongelmakohta on minusta kuitenkin Galleria. Minulla oli aikaisemminki jotain ongelmia kuvien latautumisen kanssa mutta sitä ei ole enää, kuvat tosin hitaalla yhteydellä voi olla hitaita ladata. Tähän ehkä voisi olla jotain valmiita sovelluksia jotka automaattisesti tekee pienemmän esikatselikuvan ja klikkauksella aukeaisi tarkemmin. Gallerian jaottelu tyypeittäin ja valmistajien perusteella on hyvä, älä luovu tästä. Kuvien selaukseen toivoisin myös jotain yleisemmin käytettävää pohjaa. Jostain syystä nuo pienet nuolet kuvan päällä ei ole hyvä esim. kosketusnäytöllä. Lisäksi yleisesti käytetään nuolinäppäimillä kuvasta toiseen siirtymiseen. Varmaan voisi tähän galleriaan löytyä jotain valmiita sovelluksia jotka hoitaa nämä kaikki. Jos Galleriaa veisi vielä pidemmälle niin kuville olisi hyvä saada jotain metatietoja esim. valmistaja, vuosi(luku), rivit yms. täten ne voisi automaattisesti jaotella ja ehkä hakutoimintokin voisi olla toimiva. Tiedän että työ on valtava, mutta sitähän ei tässä kysytä :)


Yhteenvetona:
Sivusto voisi olla enemmän käyttäjäystävällisempi, jossa selkeesti käyttäjä ohjataan häntä todennäköisimmin kiinnostaviin sivuihin. On tärkeää että tietoa löytyy, mutta harva sivuston käyttäjä jaksaa lukea ison määrän tekstiä jokaiselta sivulta. Etusivuilla voisi olla vielä lyhyet esittelyt alasivuista ja niissäkin linkit.


Anteeksi jos palautetta tuli liikaa :)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-05-2015, 11:31:52
Foorumin aloitussivu näyttää vain jos uusia viestejä on tullut kyseiseen kategoriaan, se ei listaa viestejä sen enempää järjestykseen. Sivulla näkyy vain uusin viesti ja rivin vasemmassa laidassa tuo paljelogo on sininen. Jos uusia viestejä ei ole, palje on harmaa.

Tuon ylimääräisen skrollauksen voi estää omista asetuksista. Eli valitse ylävalikosta Profiili -> Keskustelualueen asetukset ja klikkaa rasti ruutuun Näytä uusimmat viestit ylimmäisenä -neliön kohdalle. Sitten näet uusimmat viestit aina viestiketjun yläosassa eikä tarvitse skrollata uusimpia viestejä sieltä alhaalta.

Uusimmat tiedotteet ovat tuossa uutisvirrassa, jota päivittelen harvakseltaan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-05-2015, 11:37:13
Marko, ei. Palautetta ei yleensä tule liikaa :D

Tuo gallerian toimivuus on mahtava esimerkki siitä, miten vajaassa 10 vuodessa on siirrytty mobiililaitteissa kosketusnäytölliseen aikaan. Sivustoa ei suunniteltu kosketusnäitöille, sillä niistä ei vielä tuolloin ollut mitään tietoa.

Miten tuo etusivu - Pitäisikö olla jaoteltu jotenkin uutissivumaisittain? Tuonnehan voisi toteuttaa jonkinlaisen news-feedin (rss), joka etsii uusimpia harmonikkauutisia. Tämän lisäksi sitten tietenkin pikalinkit oikeisiin paikkoihin, kuten foorumin yläosassa on tehty.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 04-05-2015, 11:49:01
Kaipaisin ehkä etusivulle uutistietoa mitä tietoja on sivustolla muuttunut/tullut lisää, mitä kuvia galleriaan on lisätty ja uusimmat blogi-kirjoitukset. Sellaiset tiedot jos saisi jotenki kerättyä siististi yhteen näkymään, voisi se olla sinulle helppo tapa välittää uusista tiedoista esimerkiksi facebook sivuillasi.


Esimerkkinä tästä se että "löysin" joskus sivustoltasi blogikirkoitukset. Luin ne kaikki läpi kerralla ja kun seuraavan kerran kävin niin huomasin että sielähän on tullu uusi kirjoitus. Näitä on ihan mukava lueskella mutta niistä voisi tiedottaa facebookissa tai jossain etusivun uutisikkunassa esim. Voi olla että tiedotatkin niistä jossain harmi vaan kun netin käyttöön ei ole ohjekirjaa vaan käyttäjät käyttää miten haluaa.


Uutena vielä se että nykyään selaimet ja mobiililaitteet osaa ehdottaa käyttäjän useimmin vierailemia sivuja joten edes pikavalintoja ei enää paljo tarvitse. Minä tulen foorumille aina selaimen oman ehdotuksen kautta ja siinä jää kaikki etusivulla tapahtuneet asiat huomioimatta. Sama monella muullakin sivulla. Tälläinen kattava uutisikkuna jos olisi sijoitettuna myös foorumille, ei minun tarvitisi käydä tutkimassa etusivuakaan.


Myynti-ilmoituspalkista pitää vielä antaa positiivinen palaute. Nyt tykkään siitä kun pelit on aikajärjestyksessä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-05-2015, 11:52:13
Lainaus käyttäjältä: Marko - 04-05-2015, 11:49:01
Tälläinen kattava uutisikkuna jos olisi sijoitettuna myös foorumille, ei minun tarvitisi käydä tutkimassa etusivuakaan.

Voi olla hankala toteutus. Tämä foorumipohja ei ole lähellekkään niin notkea kuin mitä tuollaiselle normaalille verkkosivuille voi tehdä. Tilaakin on kovin vähän :-/

Voin kuitenkin katsoa eri vaihtoehtoja ja pohtia asiaa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 04-05-2015, 13:38:59
RSS vapaalehdykkä.net:lle voisi olla ratkaisu. Itse en tähän RSS:ään ole vielä tutustunut mutta varmaan pitäisi koska sitä jo monissa paikoissa käytetään. Facebook on vähä turhan raju tapa ilmoittaa jostain galleriamuutoksista tjms.

Youtube on nykyään se juttu millä tehdään lisää yleisöä. Sinun täytyisi kerran viikossa tehdä joku lyhyt alle 10min video jostain kiinnostavasta projektista tai tutkielmasta. Kanavan tilaajat saisi suoraa ilmoituksen aina uudesta videosta. :) Tämä siis osaltaan humoristisena heittona, mutta tulipahan nyt vaan mieleen.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-05-2015, 14:08:30
Vlogien tekeminen (kyllä, blogit, vlogit, niille on omat nimet) on mahdollista, mutta sangen haastavaa ajankäytöllisesti. Hyvä idea, kyllä! Laitan pohdintamyssyyn.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 04-05-2015, 14:22:06
Ok.  Luin liian hätäisesti.  Foorumi toimii hienosti :D  Perussivuston päivitys on varmaankin tarpeellinen.  Sain silloin alussa 2009 varsin paljon tarpeellista tietoa.  Nyt lienen hieman "viisastunut", koska vierailen siellä harvakseltaan.  Mielestäni mitään oleellista tietoa ei saa missään nimessä poistaa.  Se kaikki tietomäärä on alan harrastajille ja varsinkin nuorille erityisen tarpeellista.  Tuo gallerian kehittäminen on hyvä juttu.  Siellä käyn aika usein tarkistamassa jonkin haitarimallin kuvan ja mahdollisen historiatiedon.  Ne historiatiedot haitarista ovat minulle olleet erityisen kiinnostavia ;D
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 05-05-2015, 19:28:21
Mites muut? Onko muilla jotain topickiin liittyvää komentointia? Olisi kiva kuulla useammalta henkilöltä mielipiteitä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 12-05-2015, 20:43:15
Lainaus käyttäjältä: Marko - 04-05-2015, 13:38:59
RSS vapaalehdykkä.net:lle voisi olla ratkaisu. Itse en tähän RSS:ään ole vielä tutustunut mutta varmaan pitäisi koska sitä jo monissa paikoissa käytetään. Facebook on vähä turhan raju tapa ilmoittaa jostain galleriamuutoksista tjms.

Mä taas näen että RSS alkaa olla jo menossa unholaan. Itse koodasin RSS:ään liittyviä juttuja joskus kahdeksan vuotta sitten, myös semmoisia aggregaattoreita jotka keräsivät tietoa useista lähteistä yhdeksi RSS-feediksi.

Jos uusi sivusto on WP-pohjainen niin WP:hen löytyy jos jonkinlaista lisäosaa, ihan liiankin kanssa, ainakin siihen että sivustolla tapahtuneista muutoksista saa halutessaan tietoa RSS-feedinä.

Itse olen joskus muuten seurannut tämän foorumin uusia kirjoituksia RSS-feedinä. Siihen tuli toki vain ne mitkä eivät vaatineet kirjautumista.

Lainaa

Youtube on nykyään se juttu millä tehdään lisää yleisöä. Sinun täytyisi kerran viikossa tehdä joku lyhyt alle 10min video jostain kiinnostavasta projektista tai tutkielmasta. Kanavan tilaajat saisi suoraa ilmoituksen aina uudesta videosta. :) Tämä siis osaltaan humoristisena heittona, mutta tulipahan nyt vaan mieleen.

Ei kun just näin se on. Mä olen yhdelle porukalle tehnyt vaikka mitä tiedonlevityssysteemiä, mutta Youtube-kanava ja sinne tehdyt videot on niitä toimivimpia. Videot leviävät paitsi omalle väelle niin myös ihan ulkopuoliset kiinnostuneet löytävät niitä ja jakavat niitä eteenpäin. Just tämän talven aikana hommasin uudet värkit videointiin, pystyn kuvaamaan kahdella kameralla ja sitten editoimaan niistä videon.

Jotenkin ironista on myös se, että mun omallani Youtube-kanavallani julkaisemistani videoista ylivoimaisesti suosituin on se missä selitän miten haitarin standardibasson systeemi menee. Yli 35 000 katsojaa. Ja multa on pyydetty lisää vastaavaa, mutta enhän mä mikään haitarinsoiton opettaja ole.

PS. 10 minuuttia on tosi pitkä Youtuben mittapuussa ja semmoisen katsoo läpi vain vannoutunut tosi kiinnostunut. Pariin kolmeen minuuttiin kannattaa tähdätä ainakin jos haluaa enemmän katsojia jotka katsovat edes puoleen väliin.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 12-05-2015, 20:51:47
Lainaus käyttäjältä: olli - 04-05-2015, 14:22:06
Tuo gallerian kehittäminen on hyvä juttu.  Siellä käyn aika usein tarkistamassa jonkin haitarimallin kuvan ja mahdollisen historiatiedon.  Ne historiatiedot haitarista ovat minulle olleet erityisen kiinnostavia ;D

Teitä ne tuntuu nuo kuvat kiinnostavan. Ja mikäs siinä.

Minua taas kiinnostaa se miten erilaisilta haitarit kuulostavat. Ei tarvitse mennä kuin Youtubeen ja kuunnella pari pätkää, niin sitä ihmettelee miten erilaiselta ne kuulostavat kuin mikään mun omista haitareista. Itseäni kiinnostaisi ääninäytteet, vaikka youtubesta lainattuina ja sitten keskustelua siitä mistä juuri sen soundi syntyy. Meinasin tuommoisen ketjun aloittaa joskus mutta annoin sitten olla. Tulee vaan itselle turhaa intoa hankkia vielä peli tai kaksi.

Muttei tuommoista kannata alkaa galleriaan ajatella... tulee vain heti seinä vastaan. Voisi ehkä parhaiten toimia juuri keskusteluketjuina foorumilla. Sivustolle vasta jos asiat kypsyisivät sinne sopivaan muotoon.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 12-05-2015, 21:30:37
Lainaus käyttäjältä: eikkajuhani - 04-05-2015, 10:58:42
  Hei Viljo !
  Tuossa olen miettinyt tämän foorumin aloitussivun käytettävyyttä.  Olisiko parannettavaa sikäli, että kun avaat sivun niin nähdäksesi uusimmat viestit on mentävä sivun alareunaan, hieman hankala kelaus aina ensimmäisenä. Mutta jospa voisi muuttaa niin että avatulta sivulta heti olisi nähtävissä nuo uusimmat viestit ja tietty myös uusimmat tiedotteet jotka koskevat jäsenistöä. En itse ole lainkaan perillä miten tällainen muutos tehtäisiin, mutta jos mahdollinen, niin... :) :) ;)

Mua jäi askarruttamaan mitä tässä varsinaisesti haettiin ja ymmärsikö Viljo toivomuksen oikein. Mä oletin että tässä oli kysymys siitä että linkki "Näytä keskustelualueen uusimmat viestit" on pääsivun alareunassa. Jotkut taitavat paljonkin käyttää* tuota sivua, josta näkee aina kerralla kaikki uudet kirjoitukset koko foorumilla. Jos sille on tarvetta, niin sen linkin saisi varmaan myös sivun yläosaan.

Itsekin käytin tuota konstia jonkin aikaa foorumin seuraamiseen, mutta alkoi potuttaa se, että siellä nähdyt kirjoitukset näkyivät edelleen lukemattomina, vaikka olinkin ne jo lukenut.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: eikkajuhani - 12-05-2015, 23:18:29
   Juuri tuota tällä käytettävyydellä ajoin takaa. Mielestäni olisi kätevää jos nuo kaikki uusimmat  näkyisivät jo tuossa avausvaiheessa.  Minulla ainakin menee kerta toisensa jälkeen rullaukseksi, en tiedä oikein (tai en osaa) muuten niitä sieltä saada esille... :) ;) >:(

  Eikkajuhani
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 13-05-2015, 07:23:12
Taisimme joskus puhua siitä, että olisi eri harmonikkojen esittelyvideoita. Mielestäni olisi hienoa, jos olisi eri peleistä nimen omaan soittokoe esillä: jokaisella soittimella soitetaan aina samat töpötykset, missä tulee esiin soittimen dynamiikka, herkkyys, äänenvärit jne. Tämä vaatii kyllä jo aikalailla suunnittelua ja todellakin aikaa toteuttamiseen. Aika onkin se erikoinen juttu. Ja tietenkin äänitystason pitää olla hyvä, jotta erot on helppo huomata.

Tämä videojuttu on hyvä, mutta toistaiseksi taitaa vaatia liikaa aikaa (=ensin tuo muu päivitys kuntoon)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 13-05-2015, 07:28:44
Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi esittämään erilaisilla vähärivisillä esittelykappaleita :) Tradeja tietysti niin uskaltaa julkaistakin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 13-05-2015, 08:00:18
En puhunut kappaleista, vaan ihan testisoitosta, missä soitetaan soitinta eri tavoin, jotta sen ominaisuudet tulevat esiin. Toki siellä videon loppupuolella voisi olla jokin soitimallille tyypillinen kappale soitettuna. Tässä, kuten kuvagalleriassa, puhutaan tuhansista soitettavista soittimista. Helppoahan olisi toimia samalla tapaa kuin autolehtien testeissä. Eli uutta testataan, silloin tällöin jokin vanha peli.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 13-05-2015, 08:07:42
Toki jos haluaa jotain vertailumateriaalia niin olisi hyvä soittaa joku rutiininomainen setti läpi jossa tosiaan erilaiset ominaisuudet olisi helppo erotella. Koko galleriaa on mahdotonta soittaa läpi, mutta jotain mielenkiintoisia yksilöitä voisi esitellä. Niinku sanoit, uudet ja välillä jotain vanhoja. Esimerkiksi Kouvolan peleistä saisi hienon esitelmän jos eri vuosikymmeniltä ottaisi pelin ja soittaisi niillä, näkisi miten äänien muoti on muuttunut ajan saatossa. 2-rivisissä selluloidipintaisten esimö Hohnereiden ja puisten Castagnari haitareiden välillä on iso tyyliero.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 13-05-2015, 08:18:18
Lainaus käyttäjältä: eikkajuhani - 12-05-2015, 23:18:29
   Juuri tuota tällä käytettävyydellä ajoin takaa. Mielestäni olisi kätevää jos nuo kaikki uusimmat  näkyisivät jo tuossa avausvaiheessa.  Minulla ainakin menee kerta toisensa jälkeen rullaukseksi, en tiedä oikein (tai en osaa) muuten niitä sieltä saada esille... :) ;) >:(
  Eikkajuhani
Ei tarvitse "rullailla" ;)  Kirjautumisen jälkeen napsautan ylhäällä olevaa omaa profiiliani ja alla on linkki jolla avautuu näkymä uusista edellisen käynnin jälkeen tulleista uusista viesteistä.  Käyn listan läpi ja lopuksi napsautan, että luettu on - helppoa kuin rieskan syönti, laidasta aloittaa!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 13-05-2015, 08:36:02
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 13-05-2015, 07:23:12
Taisimme joskus puhua siitä, että olisi eri harmonikkojen esittelyvideoita. Mielestäni olisi hienoa, jos olisi eri peleistä nimen omaan soittokoe esillä: jokaisella soittimella soitetaan aina samat töpötykset, missä tulee esiin soittimen dynamiikka, herkkyys, äänenvärit jne. Tämä vaatii kyllä jo aikalailla suunnittelua ja todellakin aikaa toteuttamiseen. Aika onkin se erikoinen juttu. Ja tietenkin äänitystason pitää olla hyvä, jotta erot on helppo huomata.

Tämä videojuttu on hyvä, mutta toistaiseksi taitaa vaatia liikaa aikaa (=ensin tuo muu päivitys kuntoon)

Joo... muistan kun tuosta puhuttiin ja siinä käy niin että liian hienon suunnitelman takia jää tekemättä. Siksi itse mietin taannoin asian lähestymistä esimerkiksi vaikka ihan vain foorumikeskusteluna, johon postataan Youtubevideoita ja keskustellaan siitä, mistä sen esityksen soundi syntyy.

Tuota videohommaa kritisoitiin muistaakseni myös sillä etteivät kaikki finessit säily tai käy ilmi videolta/äänitteeltä. Mun näkökulmasta ei tarvitsekaan. Mä kuitenkin kuulen hyvin monenlaisia haitarisoundeja videoilla ja äänitteillä, niistäkin olisi mukava tietää mistä ne syntyvät. Haitarimerkistä, rakenteesta, kielistä, virityksestä, soittotekniikasta?

Ja sitten noita esittelyvideoita voisi alkaa tehdä yksi kerrallaan ilman suurempia kiireitä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 13-05-2015, 08:50:21
Lainaus käyttäjältä: olli - 13-05-2015, 08:18:18
Lainaus käyttäjältä: eikkajuhani - 12-05-2015, 23:18:29
   Juuri tuota tällä käytettävyydellä ajoin takaa. Mielestäni olisi kätevää jos nuo kaikki uusimmat  näkyisivät jo tuossa avausvaiheessa.  Minulla ainakin menee kerta toisensa jälkeen rullaukseksi, en tiedä oikein (tai en osaa) muuten niitä sieltä saada esille... :) ;) >:(
  Eikkajuhani
Ei tarvitse "rullailla" ;)  Kirjautumisen jälkeen napsautan ylhäällä olevaa omaa profiiliani ja alla on linkki jolla avautuu näkymä uusista edellisen käynnin jälkeen tulleista uusista viesteistä.  Käyn listan läpi ja lopuksi napsautan, että luettu on - helppoa kuin rieskan syönti, laidasta aloittaa!

Ihmettelin ensin tätä. Klikkasin menusta "profiili" eikä siellä ollut mitään linkkiä. Mutta löytyihän se. Yläreunassa oman kuvan vieressä näkyy oma käyttäjätunnus, sitä kun klikkaa niin löytyy "Viimeisimmät lukemattomat aiheet".

Mutta tuo on eri juttu. Siellä näkyy itselleni vain kolme keskustelua, joihin on tullut uusimmat lisäykset. Siinä joutuu klikkailemaan ne keskustelut auki sitten. Eikä se mulla ainakaan näytä kaikkia kymmentä keskustelua joissa on lukematonta juttua.

Tuo on nimenomaan "Viimeisimmät lukemattomat keskustelut" ja se toinen sivu taas näyttää kaikki uusimmat kirjoitukset suoraan yhtenä sivuna.

Mutta keinoja siis on... ehkä nyt jo liiankin kanssa?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 22-05-2015, 09:51:19
Tämä ei varsinaisesti liity Vapaalehdykän pääsivuston kehitykseen, mutta kysynpä sen tässä kun en muuallekaan keksi laittaa: Onko nuottitelineessä joku tekijänoikeusjuttu vai miksi nuotteja ei voisi ketjuun laittaa kyseisen kipaleen viestiketjuun liitteenä? Tällöin jokaisen joka kyseisen nuotin haluaa, olisi se helppo käydä siitä hakemassa eikä 'nuotinhaltijan' tarvitsisi sitä moneen otteeseen eri immeisille lähetellä. Hyvinhän tuo nuottiteline toimii nykyiselläänkin ja nuotit ovat tulleet nopeasti kun tarvetta on ilmennyt, kiitos siitä, mutta ajattelin vain että jouhevoittaisi toimintaa jos nuotti (ja/tai sen eri versiot) löytyisivät viestin liitteenä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: eikkajuhani - 22-05-2015, 10:00:15
... mutta kysynpä sen tässä kun en muuallekaan keksi laittaa: Onko nuottitelineessä joku tekijänoikeusjuttu vai miksi nuotteja ei voisi ketjuun laittaa kyseisen kipaleen viestiketjuun liitteenä? Tällöin jokaisen joka kyseisen nuotin haluaa, olisi se helppo käydä siitä hakemassa eikä 'nuotinhaltijan' tarvitsisi sitä moneen otteeseen eri immeisille lähetellä...

  Tästä tässä ymmärtääkseni on kysymys, siis tekijänoikeudellisesta puolesta...
:) :)

Eikkajuhani
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 22-05-2015, 10:52:36
Otetaan esimerkiksi Rantakoivun alla -kappale. Nuotti löytyy esim Ahvenaisen nuottivihkoista. Jos joku täälä haluaa nuotin niin käytännössä jonku jolla nuotti on täytyy se skannata Ahvenaisen vihkosta ja laittaa tänne foorumille. Ongelmaksi tässä tulee se että nuotin julkaisijalla on oikeudet nuottiin eikä sitä siksi voi kukaan julkisesti julkaista. Se on sitten jokaisen oma asia mitä lähettelee sähköpostilla.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Giulietti - 22-05-2015, 11:24:58
Itse en oikein ole tajunnut sitä, mikseivät ihmiset viitsi ostaa esim. joitakin nuottikokoelmia jos kaipaavat tiettyjen kappaleiden nuotteja. Itse olen ostanut lukemattomat määrät nuotteja, enkä hamunnut mitään skannattuja kopioita.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 22-05-2015, 12:15:53
Lainaus käyttäjältä: Marko - 22-05-2015, 10:52:36
Otetaan esimerkiksi Rantakoivun alla -kappale. Nuotti löytyy esim Ahvenaisen nuottivihkoista. Jos joku täälä haluaa nuotin niin käytännössä jonku jolla nuotti on täytyy se skannata Ahvenaisen vihkosta ja laittaa tänne foorumille. Ongelmaksi tässä tulee se että nuotin julkaisijalla on oikeudet nuottiin eikä sitä siksi voi kukaan julkisesti julkaista. Se on sitten jokaisen oma asia mitä lähettelee sähköpostilla.

Jep, ja laki salliikin tehdä "yksityiseen käyttöön" kopion laillisesta lähteestä. Kaverille otettu kopio nuottikirjasta menee käytännössä vielä tämän alle. Mutta sivusto, jossa on kirjoista kopioituja nuotteja vapaasti nähtävillä ja ladattavissa, päätyy ennen pitkään vaikeuksiin ja korvausvaatimusten kohteeksi.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 22-05-2015, 12:21:46
Lainaus käyttäjältä: Giulietti - 22-05-2015, 11:24:58
Itse en oikein ole tajunnut sitä, mikseivät ihmiset viitsi ostaa esim. joitakin nuottikokoelmia jos kaipaavat tiettyjen kappaleiden nuotteja. Itse olen ostanut lukemattomat määrät nuotteja, enkä hamunnut mitään skannattuja kopioita.

Itsekin joskus taisin vähän piruillakin siitä, kun täällä ei muuta tapahtunutkaan kuin nuottien kyselyä. Että kun 2050 joku tutkija käy läpi tämän foorumin keskusteluja, niin enimmäkseen löytyy vain postauksia tyyliin "löytyykö keneltäkään nuottia kappaleeseen 'Yö perunakellarissa'". Tuon jälkiseurauksena piti sitten vähän myöhemmin tehdäkin tuonniminen, haitarille sopiva kappale, tosin välisoitto jäi tekemättä.

Itsekin olen enemmän niitä jotka hankkivat nuottikirjoja, tosin en erityisesti haitarille. Mutta eipä aina löydy mistään kaikkea mitä tarvitsisi tai haluaisi. 
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 29-06-2015, 12:48:48
Hieman väliaikatietoja:

Uutta sivustoa on tehty, mutta sisältöä ei ole vielä alettu siirtää vanhasta uuteen. Ongelmaksi on muodostunut sellaisen galleriakoodin löytyminen, mikä palvelisi käyttötarkoitustaan nykyistä paremmin niin käyttäjälle kuin myös ylläpitäjälle. Monet suuret "kuvagalleriat", kuten vaikkapa Facebook, Riemurasia, Imgur yms. käyttävät hyviä koodeja, mutta ne ovat heidän itsensä kehittämiä. Itselläni ei valitettavasti ole niin paljoa koodaustaitoa, että osaisin tehdä galleriakoodauksen itse – resursseista puhumattakaan. Kun galleriaan sopiva koodi löytyy, alkaa käytännössä datan siirtäminen. Se on nopea toimenpide.

Kun sivusto on päivitetty, alkaa lisäpäivitys. Sivusto käännetään myös englanniksi, koska olen siitä saannut pyyntöjä ja tilausta näyttäisi muutenkin olevan. Käännöstyö on sitten niin iso projekti, että siihen kaipaan käyttäjiltä apua. En pysty tekemään käännöstöitä yksin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 18-08-2015, 08:02:05
Heipsan,

Vapaalehdykän uudistus etenee. Tällä hetkellä alihankinnassa on uusi galleriakoodi. Ominaisuudet, käyttömukavuus ja laatu nousevat. Miinuksena on, että minulle on luvassa iso työsarka, kun etsin kaikkien kuvien alkuperäiskuvat.

Lähiaikoina alan käydä tekstejä läpi ja siirtää niitä uudelle sivupohjalle. Koska sivusto tulee nyt myös englanninkieliseksi, tarvitsen käännösapua. Aikaisemminkin täältä on löytynyt paljon apua, ja jos koskaan, nyt se on tarpeen. Annan käännettävät sivut yksitellen, kunhan ne ovat ensin oikoluettu ja korjattu mahdollisista virheistä.

Tavoite on, että kahden kuukauden kuluttua, ennen Coupe Mondiale -kilpailiuja, sivusto on iskukunnossa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 13-09-2015, 14:11:38
Kehitys kehittyy.

Uuden Vapaalehdykän sivustorakenne alkaa olla selvillä. Nykyisestään sivustoa on selkiytetty ja yksinkertaistettu jonkin verran. Nyt sitten tulee teille kysymys, mutta ensin pieni pohjustus: uusi sivusto jakautuu pystysuunnassa kahteen osaan. On pääosa (sisältöosa) ja oikeaan laitaan tulee mahdollisuus pienelle sisällölle, aivan kuten tässä foorumissakin. Mitä haluatte nähdä tällaisessa sivupalkissa? Tapahtumia? Uusimmat viestit foorumilla? Some-tageja?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 14-09-2015, 11:32:04
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 13-09-2015, 14:11:38
Mitä haluatte nähdä tällaisessa sivupalkissa? Tapahtumia? Uusimmat viestit foorumilla? Some-tageja?
Tykkään kovasti tuosta nykyisestä missä on kootusti nuo myynnissä olevat haitarit, haluaisin sen säilyvän. Miksei tulevat tapahtumatkin voisi siinä olla listattuna.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 14-09-2015, 12:27:04
Nykyisessä versiossa ei ole mitään sisällöistä sivupalkkia. Tai on - siinä on valikot. Edelleen puhe on Vapaalehdykkä-sivustosta, ei Vapaalehdykän foorumista.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 14-09-2015, 12:47:08
Haa... foorumin sivupalkkiin näkyy tulleen uusi mainos, tuo Coupe Mondial. Näyttää tuo tekemäni systeemi toimivan siltäkin osin. Taitaa olla ensimmäinen kerta tämän sivupalkin aikana että Viljo on lisännyt mainoksen?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 14-09-2015, 12:57:26
Käyn useimmiten Galleriassa.  Voisiko sen esilletuontia lisätä jotenkin esim. sivupalkkiin? ;D
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 14-09-2015, 13:32:10
Hannu: kyllä, ensimmäinen kerta tämän palkin aikana. Kannattaa oikeasti tulla tuonne Mondiaaleen, jos vähäänkään kiinnostaa. Viimeksi nämä "MM-kilpailut" pidettiin suomessa 1975. Harvinaista herkkua.

Olli. Hyvä idea. Vielä en pysty tätä lupaamaan, sillä uusi galleriakoodi ei ole valmis.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-01-2016, 10:28:21
Heipsan,

Tuli loman aikana väsäiltyä kasaan tätä uutta Vapaalehdykkää. Siinä on vielä mielettömän iso työ jäljellä, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa. Tähän asti kyseessä on ollut lähinnä tekstien siirtoa, lukemista, korjaamista ja uudelleen järjestelyä. Blogikin on nyt saatu liitettyä uuteen ulkoasuun (ei ollut ihan helpoin mahdollinen temppu).

Osa teksteistä on siinä vaiheessa, että niitä voisi alkaa kääntää englanniksi. Löytyykö täältä innokkaita kääntäjiä? Kieli pitäisi olla aika hyvin hallussa. Oma avovaimoni toki hallitsee hyvin englannin, joten hän voi sitten englanninnokset vielä hyvin tarkistaa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 17-01-2016, 18:56:40
Kyllä kaikki olisi tarkoitus saada käännettyä jossain kohdassa. Siinä on ihan mieletön työ. Tiedän. Toki sivuja pitää priorisoida ja aloittaa tärkeimmistä.

Sanastoapua kyllä on. Jos on siis oikeinkirjoitus ja kielioppi ovat hallussa, niin se olisi mahtavaa. Kyllä vähemmälläkin kielitaidolla pääsee alkuun, mutta sitten oikolukiessa tulee enemmän töitä.

Aikataulua käännökselle ei ole. Kun sivusto on suomeksi julkaisukunnossa, niin englantia (tai mitä tahansa muuta kieltä) voi aina lisätä jälkikäteen. Yritän saada monet projektit kuitenkin tehtyä ennen kuin napero syntyy heinäkuussa. Tämä on yksi niistä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: pietrodeiro - 22-01-2016, 09:41:20
Niin kyllä kait ne tarvittavat käännöshommat onnistuu suurimmalta osalta normaalin suomalaisen kouluputken käyneiltä, tai ainakin silloin jos kieltä käyttää tai on käyttänyt ns. toisena kotimaisena työkielenä.  Isompi kysymys on varmaan se että jääkö hiukan ylimääräistä joutoaikaa tai muuten viitseliäisyyttä yrittää.

No, tarkoitukseni oli kuitenkin saada tähän sellainen 5 – 10 hengen porukka tekemään esityötä kyseisestä aiheesta. Ja kuten edellisestä ilmeni, niin palstan ylläpitäjällä on varmaan ihan kylliksi hommia tiedossa ennen kesää (ja vielä enemmän sitten myöhemmin). Tässä on siis lähes puoli vuotta aikaa ja mikäli Viljo tekee tarvittavan priorisoinnin käännettävistä sivuista, niin ei siitä kovin montaa sivua/nenä jää, vaikka sitten kääntäisi sivun/kuukausi tai saatikka sitten sivun/viikko.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mlut - 22-01-2016, 10:49:24
Liittyen aiheeseen 'mitä  sivustolta toivoisit' :

*Tiedotteita, jotka palvelevat harmonikansoitossa kehittymistä
-harmonikan soittoon liittyvää kirjallisuuttaa, uutta ja vanhaa
-nuottikirjojen/nuottien saatavuus
-kesäkurssit, konsertit, festifaalit
-miten saada opetusta ja/tai löytää opettaja, lähellä tai kauempaakin
*Soittimet
-soitinten erilaisuus (piano, näppäin, bassot, äänikerrat, koplariyhdistelmät, 'mitä ne on?')
-kirjallisuus
*Soittajat
-elämänkerrat ja muu kirjallisuus
*Harmonikan erilaiset 'genret'

Sivustollahan on jo nyt paljon em. tietoutta, mutta voisiko niille ohjaus etusivulla olla aktiivisempaa. Nyt ne ovat sellaisen otsikon kuin 'Vapaalehdykkä' takana.

Kiitos, kun saa toivoa.


Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: eikkajuhani - 22-01-2016, 11:00:50

  Pistänpä tähän omiakin ajatuksiani mukaan. Porukassa on oletettavasti moniakin soittajia jotka ovat `perehtyneet` paremminkin tuohon säestämiseen. Se on soitannon puoli johon en ole saanut oikein otetta, eikä ole ollut juuri mahdollisuuksiakaan.  Kirjastosta lainailin jotain  `eposta` joka kehotti, `antaa mennä vaan.` Olihan siinä paljonkin asiaa, mutta olisi kiva kuulla toisten mietteitä tästäkin `genrestä` ...  :) ;)


   Eikkajuhani 
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 22-01-2016, 11:12:24
Lainaus käyttäjältä: mlut - 22-01-2016, 10:49:24
Sivustollahan on jo nyt paljon em. tietoutta, mutta voisiko niille ohjaus etusivulla olla aktiivisempaa. Nyt ne ovat sellaisen otsikon kuin 'Vapaalehdykkä' takana.

Johtunee siitä että tuo tietosivusto on se varsinainen Vapaalehdykkä-sivusto: http://vapaalehdykka.net/

Ja tämä missä me kirjoittelemme on Vapaalehdykän foorumi: http://www.vapaalehdykka.net/forum/

Jos on ensin löytänyt Vapaalehdykän ja sitä kautta foorumin, niin tämä tuntuu ihan luonnolliselta. Mutta taitaa olla myös porukkaa joka tuntee vain tämän foorumin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 22-01-2016, 11:16:25
Lainaus käyttäjältä: mlut - 22-01-2016, 10:49:24
*Soittimet
-soitinten erilaisuus (piano, näppäin, bassot, äänikerrat, koplariyhdistelmät, 'mitä ne on?')

Tässä liipataan minun kestosuosikkiani, siis että kuvien ja selostusten lisäksi voisi kuunnella miltä erilaiset äänikerrat, rekisterit, cassottot tms kuulostavat. Ja pitemmän päälle voisi olla näytteitä eri soitinmerkeistä, mutta jo noilla perusjutuilla aloittelija pääsisi vähän kärryille missä mennään. Voisin itse osallistua esim. äänitys/videointihommiin, jos tällaista saisi talkootyönä käyntiin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 22-01-2016, 13:36:38
Jos Viljo olet joskus tekemässä jotain tutkimusta eri harmonikkavalmistajien tavoista rakentaa haitaria niin olisin kiinnostunutut ottamaan osaa. Se on ehkä liian pikkutarkkaa tietoa minnekään nettisivuille, mutta kyllä tällänen tekninen tutkimus kiinnostaa jos siitä on jollekin apua.


Käännöstyö, no kyllähän sitä tulee työkseen englantia kirjoitettua päivittäin, mutta onko ulosanti silti riittävää nettisivuille, sitä en tiedä. Auttaa siis voisin jos työmäärä on kohtuullinen.


Gallerian kanssa olisin innokas auttamaan, keräämään kuvia, tietoja jne. Voitaisiin jopa rakentaa jokin tietokanta eri valmistajien (lähinnä suomalaisten merkkien) haitarien omistajista ja jakaa se netissä niiltä osin mitä on tiedossa ja mitä omistajat haluavat luovutettavan julkisesti. Joku kanta sinulla taitaa Kouvolalaisista peleistä ollakin, mutta muista ei varmaan?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 23-01-2016, 09:38:26
Vastataas tässä vähän kaikille. Mahtavia kommentteja, suurkiitos!

Pietrodeiro on ihan oikeassa. Käännöshommaa per nuppi ei tule paljoa, jos moni osallistuu. Kyse on lähinnä siitä ajasta. Jatkan tänään taas sivuston kasaamista, niin ollaan askel lähempänä käännöstyön alkua. Itselläni on korjaustyötä tällä hetkellä niin paljon, että en arkipäivinä oikein ehdi tehdä tätä sivustoa. Se on tosi iso harmi. Voin yrittää priorisoida jossain kohdassa muutaman päivän tälle ja jättää korjauksia vähän odottamaan.

Mlut luetteli paljon harmonikan soittajille tärkeitä asioita. Moni mainitsemistasi asioista ovat Harmonikkaliiton ja Harmonikka instituutin tehtäviä. Olemalla liiton jäsen, pääsee käyttämään liiton palveluita, suosittelen sitä! http://www.harmonikkaliitto.fi/ Harmonikkainstituutin osoite puolestaan on http://www.harmonikkainstituutti.net/ Täältä löytyy pitkä lista saatavista julkaisuista.

On totta, että näitä asioita ei ole helposti netissä saatavana. Tietoa on paikan päällä paljon enemmän kuin netissä. Yhteistyön lisääminen ei ole minulle ongelma, mutta resurssien käyttö puolin jos toisin on iso haaste!

*Tiedotteita, jotka palvelevat harmonikansoitossa kehittymistä
-harmonikan soittoon liittyvää kirjallisuuttaa, uutta ja vanhaa
-nuottikirjojen/nuottien saatavuus
-kesäkurssit, konsertit, festifaalit
-miten saada opetusta ja/tai löytää opettaja, lähellä tai kauempaakin

Yllä olevaan listaan voin kysyä, miten näitä saataisiin paremmin näkyviin.

*Soittimet
-soitinten erilaisuus (piano, näppäin, bassot, äänikerrat, koplariyhdistelmät, 'mitä ne on?')
-kirjallisuus


Soitinten erilaisuutta käsitellään tietosivulla, mihin Hannu viittasikin. Se on ollut kaiken pohja jopa tälle foorumille. Tämän hetkisiä sivuja parannetaan, joten en usko että tähän tarvitsee laittaa lisäresurssia nykyistä enempää.

Mitä kaipaat soitinkirjallisuudesta? Instituutilta löytyy paljon alan kirjallisuutta, myös korjaukseen ja soitinhistoriaan liittyvää sellaista. Tarvitaan lähinnä italian ja saksankielen taidot (joita ei minullakaan juuri ole).

*Soittajat
-elämänkerrat ja muu kirjallisuus


Vapaalehdykässä on joitain erittäin lyhyitä elämäkertoja. En ole tähän asti tehnyt enempää näitä, sillä olen enemmänkin vihkiytynyt harmonikan tekniseen puoleen, sen historiaan ja henkilöihin, en soittajiin. Mikäli haluamme soittajista elämäkertoja, niin siihen toivoisin asiaan vihkiytyneen henkilön apua! Toivo olisi ainakin tällainen taitaja.

*Harmonikan erilaiset 'genret'
- Tarvitsee harmonikkamusiikkiin vihkiytyneen osaamista. Olen itse väärä henkilö tekemään tätä. Sanon tämän sen takia, että kun sivusto on erikoissivusto, sen tason pitää olla korkea - teen sen, mihin minulla on ammattitaito ja jos sitä ei ole, hankin sitä itselleni tai toisen tekijän. Kuten yllä sanoin, en ole vihkiytynyt riittävästi musiikilliseen puoleen, vaikka olenkin soittanut haitaria lapsesta asti. Jatketaan keskustelua tästä(kin) asiasta ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi.

Uusi etusivu on paljon parempi kuin nykyinen. Siinä on huomioitu paremmin tämä mainitsemasi aktiivinen ohjaaminen. Tapahtumat yms. voisin keskustella, jos niitä saisi rss-syötteenä sivulle. Tällöin harmonikkaliitto tekisi päivitykset ja tämä sivusto vain keräisi tiedot yhteen paikkaan. Säästäisi työtä.

Eikkajuhani: Sama homma kuin yllä. Tällaiseen tarvitsen ammattilaisen tekijäksi. Oma tietotaitoni ei riitä.

Htoyrylan ääniin liittyvä vertailu on otettu vakavasti ja olen luonut yhden ammattisoittajan kanssa konseptin, jota voidaan alkaa tehdä. Siinä tulee juuri näitä asioita esiin - ja vähän enemmänkin. Laitetaan pääsivusto ensin kuntoon ja sen jälkeen siirrytään uudelle alueelle. Tämä on minulle prioriteettisesti korkeammalla kuin esim. soittajien elämäkerrat. Palvelee paremmin sivun alkuperäistä tarkoitusta (väheksymättä soittajia). Voisin hankkia tätä varten ihan kunnon pelit ja vehkeet: pitää olla ammattilaisen jälkeä. Tällä hetkellä minulla ei ole vaadittavia välineitä. Sinullahan Hannu on jotain näitä välineitä. Niillä voi varmasti aloittaa? Mielestäni jos saisi jonkinlaisen tradition aikaan. Äänityssessiot vaikka 2-4 kertaa vuodessa, niin vuosien saatossa alkaa soittimista tulla paljon esimerkkejä.

Marko En ole ajatellut tällä hetkellä tehdä harmonikkojen valmistustavoista tutkimusta. Minulla on tosin kyllä aiheeseen liittyvää tietoa paljon, kun olen tutkinut suurten tehtaiden historian Suomessa. Tällä hetkellä minulla on kirjani oikoluku kesken. Julkaisen kirjan ensin, sitten sen asian jälkeen siirtynen kirjoittamaan Yrjö Siltasen elämästä puoliksi fiktiivisen tarinan (perustuu tositapahtumiin). Mikäli haluat ihan spesifia tietoa miten kukin soitin on rakennettu, niin siihen ei auta muu kuin ottaa soitin käteen ja etsiä työjäljistä viitteet työvaiheiden järjestyksistä. Tietty materiaalituntemus nousee tässä myös tärkeäksi (ei vain nykyiset, vaan pitää tuntea myös historialliset materiaalit).

Galleria on minun lempilapseni. Kun saan tämän version julkaistua, niin katsotaanko yksityisviestein, että miten pääset auttamaan? En haluaisi nyt vielä ottaa mukaan, kun uusi galleriakoodi on melkein valmis. Siitä löytyi bugi, jota korjataan tällä hetkellä. Parannuksia tulee. Oheinen lista tulee osaksi jokaista kuvaa:

Valmistaja:
Malli:
Valmistuspaikka:
Valmistusajankohta:
Rekisterit:
Äänikerrat:
Ääniala:
Kielet:
Mitat:
Paino:

Näiden tietojan päivittäminen ON iso työ. Aina kun tulee uusia kuvia, niin nämä tiedot tulevat automaattisesti päivitettyä, mutta vanhojen osalta joudun/joudumme todella kaivamaan tietoja.

Itse en halua lähteä tekemään julkista tietokantaa soittimien omistajista. Siitä on varmasti paljon apua ostotilanteissa ostajille kuin myös museoille. Ongelmana on sen ylläpitäminen, sillä soittimia on ihan mielettömästi eikä tietojen saanti ole helppoa. Tämän lisäksi joutuisin tekemään sähköisen rekisteriselosteen ja ilmoittamaan siitä viranomaisille (henkilötietolaki).

Sen sijaan olen joskus taannoin aloittanut Suomessa myynnissä olleiden harmonikkojen listaamisen postimyyntiluetteloiden perusteella. Toivo löysikin "uusia" luetteloita aivan 1900-luvun alusta, josta saisi uutta tietoa tähänkin listaan. Valitettavasti prioriteettisesti tämä on jäänyt muiden juttujen jalkoihin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 23-01-2016, 10:41:23
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 23-01-2016, 09:38:26
Htoyrylan ääniin liittyvä vertailu on otettu vakavasti ja olen luonut yhden ammattisoittajan kanssa konseptin, jota voidaan alkaa tehdä. Siinä tulee juuri näitä asioita esiin - ja vähän enemmänkin. Laitetaan pääsivusto ensin kuntoon ja sen jälkeen siirrytään uudelle alueelle. Tämä on minulle prioriteettisesti korkeammalla kuin esim. soittajien elämäkerrat. Palvelee paremmin sivun alkuperäistä tarkoitusta (väheksymättä soittajia). Voisin hankkia tätä varten ihan kunnon pelit ja vehkeet: pitää olla ammattilaisen jälkeä. Tällä hetkellä minulla ei ole vaadittavia välineitä. Sinullahan Hannu on jotain näitä välineitä. Niillä voi varmasti aloittaa? Mielestäni jos saisi jonkinlaisen tradition aikaan. Äänityssessiot vaikka 2-4 kertaa vuodessa, niin vuosien saatossa alkaa soittimista tulla paljon esimerkkejä.

Hieno homma. Olisin ihan kiinnostunut olemaan tuommoisessa sessiossa paikalla ja tuomaan välineistöäkin paikalle. Mulla sinänsä pitäisi olla kaikkea tarvittavaa niin äänitykseen kuin videointiin. Homma kannattaisi tehdä sopivassa tilassa, vanhat perinteiset salit puurakennuksessa taitavat olla parhaita. Mikityksestä kannattaa selvittää vielä asiaa paremmin tuntevilta, vaikka mullakin on siitä jonkinlainen näkemys (stereokonkkapari sopivalla etäisyydellä soittajan edessä). Videolle mä ottaisin kaiken myös, riippumatta siitä aikooko tehdä pelkän äänikirjaston vai myös kuvan kanssa. Siinä on sitten enemmän mahdollisuuksia jatkokäsittelyyn ja -käyttöön.

Tuli vielä mieleen että webbisivutoteutustakin kannattaa miettiä ja kehitellä. Muistelen jonkun tehneen kitarapuolella jonkin soundivertailun semmoisen ruudukkona, mistä oli tosi kätevä nopeastri vertailla eri vaihtoehtoja. Erothan huomaa parhaiten kun kuulee ne heti peräkkäin.

Lainaa
Pietrodeiro on ihan oikeassa. Käännöshommaa per nuppi ei tule paljoa, jos moni osallistuu

Tätäkin mä mietin. Henkilökohtaisesti mulla on sellainen tilanne että teen tämmöisiä "talkoohommia" jo moneen suuntaan välillä ongelmaksi asti. Täällähän mulla on jo tuon sivupalkin "kunnossapito". Mutta katsotaan nyt, ehkä voisin ottaa jotain osia käännettäväksi. Ongelmana pidän terminologista yhtenäisyyttä, lukijaa hämmentää jos tuossa on puutteita (mulla on yksi oikolukuhomma menossa jossa on juuri tuommoista ongelmaa).

Nyt huomasin että Viljo oli jo kommentoinut jotain sanastoon liittyen. Terminologiassa auttaakin juuri jos on alusta alkaen yhteinen sanasto käytettävissä ja kääntäjät myös sitä käyttävät.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 23-01-2016, 14:30:40
Tällaisen olen törkännyt tuonne Vapaalehdykkään joskus 2008-2009. http://www.vapaalehdykka.net/?k=musiikkikoulu/oppiminen&sivu=termisto
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 23-01-2016, 14:41:55
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 23-01-2016, 14:30:40
Tällaisen olen törkännyt tuonne Vapaalehdykkään joskus 2008-2009. http://www.vapaalehdykka.net/?k=musiikkikoulu/oppiminen&sivu=termisto

OK... tuosta pitäisi varmaan tehdä kääntäjille esim. aakkosellinen suomi - englanti -lista. Jos sanoja joutuu etsimään niin menee kääntäminen hitaaksi tai käytetään mitä sattuu mieleen ensimmäisenä tulemaan (kokemusta on).
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 23-01-2016, 15:33:10
En ole mikään kielipää, joten käännöshommiin minusta ei ole.  Voisin ryhtyä talkoisiin tuon gallerian kanssa.  Aikaa on, joten voisin tallentaa listan mukaan gallerian tietoja.  Tietojen hakemiseen ei ole ammatillista taustaa, mutta jos tulee valmis lista, niin kirjoittamiseen olen valmis ;)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 23-01-2016, 17:38:56
Mä käytän selaimen hakutoimintoa, se on riittävän nopea minulle. Nopeampi kuin aakkosellinen hakemisto.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 23-01-2016, 17:50:12
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 23-01-2016, 17:38:56
Mä käytän selaimen hakutoimintoa, se on riittävän nopea minulle. Nopeampi kuin aakkosellinen hakemisto.

Mä pidän että satunnainen termien tarve ja sivuston käännöstyön vaatima yhdenmukaisuus on vähän eri asiat. Jos mä kääntäisin, ja pitäisi varmistaa että käytän samoja termejä kuin muut, riippumatta siitä kuinka hyvin osaisin kieltä, niin taitaisin pitää listaa paperilla vieressä. Jos ei tiedä sanaa, niin haku on ok, mutta entäs jos luulee tietävänsä :)  Joku toinen voi tietysti tykätä useamman ikkunan käytöstä näytöllä ja hakujen teosta, mulla se häiritsisi kääntämisen sujuvuutta. Ulkoisen lisänäytönkin kanssa on riesana kursorin siirtely näyttöjen välillä. Joskus käytän kahta läppäriä vierekkäin, toisella kirjoitan ja toisella voi haeskella ja tarkistella tietoja.

Mutta eihän tämä mun murhe ole. Ehkä johdonmukaisuudesta huolehtiminen korostuu nyt mulla kun sen ongelmiin on joutunut muussa yhteydessä. Mutta ei se lukijalle helppoa ole jos samasta asiasta käytetään eri paikoissa eri termiä. Voihan asiaa hoitaa myös oikoluettamalla tarpeeksi tarkalla henkilöllä. Mutta jos oikolukijalle asiat on tuttuja, se ymmärtää muutenkin eikä näe ristiriitaisuuksia.

En mä halua olla hankala tässä, tuntui vain että ajateltiin eri ongelmaa: sitä ettei tiedä käännöstä versus kuinka hoidetaan että käännöksien terminologia on johdonmukainen kun kääntäjiä on paljon. Sorry, mulla vain on vanhastaan tämmöisten asioiden huolehtiminen mielessä, kun on useita henkilöitä tekemässä samaa kokonaisuutta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mlut - 23-01-2016, 18:19:50
Kiitos palautteeni palautteesta. Olen varmasti viime aikoina juuttunut liiaksi foorumille. Tämmöinen kömmähtely vähennee uusiutuvien sivujen ja otsikoiden myötä.

Käännöstyön haasteisiin: Oisiko järkeä laatia jonkinmoinen 'sanakirja', englannista englanniksi, jossa olisi ainakin erilaisten termien mahdolliset synonyymit ja myös termien selityksiä. Taas lisää työtä, mutta voisiko se helpottaa varsinaista käännöstyötä, riittävästi/työmäärä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 23-01-2016, 18:27:51
Lainaus käyttäjältä: mlut - 23-01-2016, 18:19:50
Kiitos palautteeni palautteesta. Olen varmasti viime aikoina juuttunut liiaksi foorumille. Tämmöinen kömmähtely vähennee uusiutuvien sivujen ja otsikoiden myötä.

Käännöstyön haasteisiin: Oisiko järkeä laatia jonkinmoinen 'sanakirja', englannista englanniksi, jossa olisi ainakin erilaisten termien mahdolliset synonyymit ja myös termien selityksiä. Taas lisää työtä, mutta voisiko se helpottaa varsinaista käännöstyötä, riittävästi/työmäärä.

Jos ajatellaan lukijaa, niin perusasioissa, kun niitä lukee usein ihan asiaan perehtymätön, pitäisi pysyä samoissa termeissä kun edetään asiasta toiseen. Sivustohan etenee asiamielessä ihan kirjamaisesti perusasioista mutkikkaampiin. On turhaa kiusaa lukijalle jos termit muuttuvat ja niitä joutuu selvittelemään jostain sanastosta, vain löytääkseen että kyse onkin samasta asiasta josta edellisellä sivulla puhuttiin eri termillä. Täytyy olla vahvasti motivoitunut kahlatakseen semmoisen sivuston läpi. Laajempaa lukijakuntaahan tässä kai oltiin hakemassa. Silloin kannattaa vähän ajatella asioita lukijan näkökulmasta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 23-01-2016, 19:37:38
Kyllä, kyllä. Olen ihan samaa mieltä, että termit pitävät olla järjestelmällisesti samoja. Esimerkiksi pelkästään suomeksi, kun käytetään harmonikkaa, haitaria tai hanuria, niin näistä termeistä pitää valita vain yksi käytettävä. Tämän olenkin tainnut tehdä, kun olen sivusta korjaillut uudelle pohjalle. Käännöksissä tietenkin pitää pidättäytyä sovituissa sanoissa. Kansan suussa erityisesti sanat läppä ja venttiili menevät tuon tuosta sekaisin - suomeksikin. Onneksi toimin avovaimon kanssa sitten kirjoitusasun sensorina viimekädessä. Hänellä on englanti minua paljon paremmin hallussa. Voin tarvittaessa pyytää myös brittiystäviäni lukaisemaan tekstejä. Iso plussa, jos joku innostuisi.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Hannu S - 23-01-2016, 21:01:03
Komppaan Pietrodeiroa, käännöshommissa voin olla mukana auttamassa. Eikkajuhanin mainitsema säestysasia voisi olla omana keskustelupalstanaan. Varmaan oppisimme toinen toisiltamme paljon hienoja juttuja keskustelun myötä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 25-01-2016, 08:20:54
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 23-01-2016, 09:38:26
Marko En ole ajatellut tällä hetkellä tehdä harmonikkojen valmistustavoista tutkimusta. Minulla on tosin kyllä aiheeseen liittyvää tietoa paljon, kun olen tutkinut suurten tehtaiden historian Suomessa. Tällä hetkellä minulla on kirjani oikoluku kesken. Julkaisen kirjan ensin, sitten sen asian jälkeen siirtynen kirjoittamaan Yrjö Siltasen elämästä puoliksi fiktiivisen tarinan (perustuu tositapahtumiin). Mikäli haluat ihan spesifia tietoa miten kukin soitin on rakennettu, niin siihen ei auta muu kuin ottaa soitin käteen ja etsiä työjäljistä viitteet työvaiheiden järjestyksistä. Tietty materiaalituntemus nousee tässä myös tärkeäksi (ei vain nykyiset, vaan pitää tuntea myös historialliset materiaalit).


Itseäni kiinnostaa asioiden tutkiminen ja tarkoitinkin että jos olet tekemässä joskus tälläistä tutkimusta niin voisin ehkä auttaa. Kirjasi on tosin jo siinä vaiheessa että tälläinen tutkimus on jo myöhäistä sikäli että se olisi edes ollut osa kirjasi sisältöä. Asuinsijaintini ja yhteyksien vuoksi minulla olisi ollut ainakin näihin pariin etelä-pohjalaisiin rakentajiin hyvää apua, mutta ammattilaisena olet varmaan kaiken tarvittavan jo saanut kaiveltua esiin. Mutta laita korvan taa jos joskus tarvitset apua. Tämä nyt ei oikeastaan kuulu sivustoa koskeviin asioihin.

[/size]
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 23-01-2016, 09:38:26Galleria on minun lempilapseni. Kun saan tämän version julkaistua, niin katsotaanko yksityisviestein, että miten pääset auttamaan? En haluaisi nyt vielä ottaa mukaan, kun uusi galleriakoodi on melkein valmis. Siitä löytyi bugi, jota korjataan tällä hetkellä. Parannuksia tulee. Oheinen lista tulee osaksi jokaista kuvaa:

Valmistaja:
Malli:
Valmistuspaikka:
Valmistusajankohta:
Rekisterit:
Äänikerrat:
Ääniala:
Kielet:
Mitat:
Paino:

Näiden tietojan päivittäminen ON iso työ. Aina kun tulee uusia kuvia, niin nämä tiedot tulevat automaattisesti päivitettyä, mutta vanhojen osalta joudun/joudumme todella kaivamaan tietoja.
[/size]


Tämä on hyvä edistysaskel, itse käytän galleriaa tutkiessani erilaisia valmistustapoja, rakentajien historiaa jne, en siis pelkästään ihaile ulkonäköä. Siksi nämä listaamasi lisätiedot kiinnostaa ja auttaa minua. Harrastan sukututkimusta ja historia kiinnostaa, olen aika aktiivinen selvittelemään kaiken mahdollisen asian taustoja ja lähinnä noiden omien harmonikkojen historia on mielenkiintoista tutkia. Jo pelkän innostuksen takia voisin näissä tiedoissa autella.

[/size]
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 23-01-2016, 09:38:26
Itse en halua lähteä tekemään julkista tietokantaa soittimien omistajista. Siitä on varmasti paljon apua ostotilanteissa ostajille kuin myös museoille. Ongelmana on sen ylläpitäminen, sillä soittimia on ihan mielettömästi eikä tietojen saanti ole helppoa. Tämän lisäksi joutuisin tekemään sähköisen rekisteriselosteen ja ilmoittamaan siitä viranomaisille (henkilötietolaki).

Sen sijaan olen joskus taannoin aloittanut Suomessa myynnissä olleiden harmonikkojen listaamisen postimyyntiluetteloiden perusteella. Toivo löysikin "uusia" luetteloita aivan 1900-luvun alusta, josta saisi uutta tietoa tähänkin listaan. Valitettavasti prioriteettisesti tämä on jäänyt muiden juttujen jalkoihin.
[/size]


Joo, tämä ei ehkä ollut kovin hyvä ajatus minulta. Ehkä joidenkin yksittäisten merkittävien soittimien historiaa voisi tutkia harrastuksena jos sellaiseen on aihetta ja kysyntää mutta tätäkään ei vapaalehdykkä sivustolle voi sisällyttää.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: ftamt - 25-01-2016, 10:47:43
Olen nyt  Suomen Äänitearkiston hommissa parisen kuukautta digitoimassa äänilevyjä. Kun kiireet
helpottavat, niin skannaan nuo Theodor Wuorion luettelot. Ensimmäisessä 1906 painetussa luettelossa ei ole vielä myynnissä yhtään kromaattista harmonikkaa, vaan ne ovat tulleet Suomeen vähän myöhemmin. Siinä on vain yksi kolmerivinen, joka on vaihtoääninen ja kaksirivisen bassolla.
Wuoriolla oli myynnissä jokseenkin sama harmonikkamallisto kuin Fazerillakin. Seuraava Wuorion luetteloni on vuodelta 1911 ja siinä on jo myynnissä italialaisia kromaattisia 3-rivisiä. Nämä musiikkikauppojen vanhimmat luettelot ovat niin harvinaisia, että niitä on vaikea löytää joka vuodelta.
Arvelisin kromaattisten harmonikkojen tulleen Suomeen 1910-luvun kynnyksellä.
Viljo ja Rauno Nieminen ovat tutkineet jo aika pitkälle näitä harmonikkamerkkejä ja valmistajia, mutta
lisätieto ja täydennykset ovat varmasti tervetulleita. Aika näyttää, miten laajasti näitä aiheita Vapaalehdykässä käsitellään ja mihin rahkeet riittävät, kun kaikilla meillä on muitakin töitä ja velvotteita.
Toivo
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 06-04-2016, 08:53:44
Yritin etsiä harmonikkaan liittyvää sanakirjaa Vapaalehdykkä.net sivustolta, onko se poistettu vai kenties piilossa jonku linkin takana? Joskus olen sitä käyttänyt.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 06-04-2016, 09:05:21
Kumpa olisinkin ehtinyt tehdä jotain sivulle. Eli ei ole poistettu mitään.

http://www.vapaalehdykka.net/?k=musiikkikoulu/oppiminen&sivu=termisto
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 06-04-2016, 11:34:32
Kiitos!


Tarkoitus ei ollut piikittää :) En vain totisestikaan löytänyt, hakukin ohjasin google hakuun.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Hemminki - 24-04-2016, 10:19:42
Terve kaikille.
Sinällään Forumin ulkoasu on OK.

Annoit Viljo jossain vaiheessa linkin termeihin.
Tiedän taas, että on valtava työ, mutta valokuva jokaisen
sanan mukana auttaisi tiedon sisäistämiseen.

Kalenteri näyttää tällä hetkellä
syntymäpäiviä. Ja taaskin tiedän, että
vaatii työtä, mutta jos sieltä löytäisi "kaikki" Suomen
harmonikkatapahtumat. Tai ainakin osa niistä.

Olen huomannut kaikkien tapahtumien tiedottamisessa
yleisesti puutteita. Viimeisen päivän lehdestä bongaa tapahtuman.
Jos tapahtumien järjestäjät
tietäisivät tämän vaihtoehdon olemassaolon, niin veisivät tiedon sinne ja
voisivat samalla tarkistaa mitä muita tapahtumia saattaa olla samaan aikaan.

Tässä pari ajatusta.

Hemminki Maskusta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 27-04-2016, 07:06:49
Heips taas,

Nyt saimme uuden galleriakoodin ongelman ratkaistua. Eli projekti etenee taas! Ei ollut mikään vaikea juttu, kunhan vain ymmärsi missä se vika oli. Tämä tarkoittaa sitä, että projekti nytkähtää eteenpäin niin teknisesti kuin minun osalta myös henkisesti. Itselläni on tässä aika paljon muita projekteja menossa, joten vasta niiden loputtua pääsen taas tämän sivuston pariin. Ehkä kesän alussa taas...

Hemmingille kommenttina, että tämä foorumin kalenteriosioon on mahdollista laittaa tapahtumat, mutta järkevämpänä ratkaisuna on tehdä yhteistyötä liiton kanssa ja tehdä RSS-haku pääsivulle. Vähän vastaavanlaisesti kuin tässä foorumilla on tämä haitaripalkki tuossa oikealla. Asiaa on keskusteltu, mutta ei mennyt vielä eteenpäin. Vaatii nimittäin teknisiä muutoksia myös liiton nettisivujen puolelta.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 08-06-2016, 22:41:23
Nyt kun partion osalta on toimintakausi päättynyt, niin on iltaisin ollut aikaa käydä harjoittelemassa maastojuoksua ja suunnistusta Jukolaa varten - sekä on ollut aikaa tehdä vähän tätä nettisivua. Hurraa. Tässä pieni kuva tulevasta galleriasta. Kaksikielisyys on vielä puolitiessään, mutta eiköhän se tästä.

Kuten huomaatte, rakenne on toisenlainen. Keskimmäistä kuvaa klikkaamalla kuva tulee koko ruudun kokoiseksi. Kuvat näytetään täysikokoisina, joten ihan hitaalla netillä ei ehkä homma toimi enää kunnolla. (Ei tosin ollut paljon helppoja vaihtoehtoja valita kuvan kokoa. Iso tai ei mitään). Onneksi netit ovat nopeita ja selaus onnistuu nopeasti myös pienillä kuvilla. Nyt jokaiseen kuvaan voidaan lisätä tarkkoja yksityiskohtia. Monista gallerian kuvista puutuu näitä tietoja, mutta eiköhän niitäkin ala putkahdella tuonne sitten ajan kanssa - pikku hiljaa.

Muutoin olen lisäillyt uuteen Vapaalehdykkään tekstiä ja oikolukenut vanhoja kokonaisuuksia. Olen huomannut, että paljon pitäisi tehdä lisää tekstiä, jotta kokonaisuus olisi parempi. Pian pitäisi alkaa laittamaan kuvia. Nyt kuitenkin olen loppuviikon leireilemässä lasten kanssa Sauvossa, joten palaan työpöydän ääreen taas ensi viikolla.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 09-06-2016, 06:50:33
Hyvältä näyttää. Ja tuo on hyvä ominaisuus että kuvien yhteyteen saa enemmän tietoja kyseisestä soittimesta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 09-06-2016, 10:35:07
Lainaus käyttäjältä: Teme - 09-06-2016, 06:50:33
Hyvältä näyttää. Ja tuo on hyvä ominaisuus että kuvien yhteyteen saa enemmän tietoja kyseisestä soittimesta.
Tykkään myös!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 16-06-2016, 08:29:21
Kommenttikenttäkin voisi olla hyvä. Ihmiset saisi kertoa omat tarinansa ja kokemuksensa soittimesta. Sisältöä tuskin tulee kovin paljo ja toteutus voi olla hankalaa, mutta ideana voisi olla hyvä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 16-06-2016, 12:49:18
Lainaus käyttäjältä: Marko - 16-06-2016, 08:29:21
Kommenttikenttäkin voisi olla hyvä. Ihmiset saisi kertoa omat tarinansa ja kokemuksensa soittimesta. Sisältöä tuskin tulee kovin paljo ja toteutus voi olla hankalaa, mutta ideana voisi olla hyvä.
Kommentointi menee "takuuvarmasti" överiksi!  Asiallinen kommentointi ei tule onnistumaan, meillähän on niin varmat ajatukset kaikista peleistä. En kannata ajatusta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 16-06-2016, 13:24:15
Joo, on totta että jonku oma mielipide voi jäädä kyseisen pelin ainoaksi ja näin pilata pelin maineen...
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 16-06-2016, 14:00:31
Kommentoiti on teknisesti mahdollista myös ennakkotarkistuksen kautta. Mutta en halua kyseistä ominaisuutta, sillä se lisää moderoinnin määrää. Nytkin hankala löytää aikaa sivuston uusimiselle.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Musta Aurinko - 07-07-2016, 15:47:48
Testiviesti forumille:
Lemuria (http://lemuria.fi/)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: ftamt - 07-07-2016, 17:31:04
Lainaus käyttäjältä: Musta Aurinko - 07-07-2016, 15:47:48
Testiviesti forumille:
Lemuria (http://lemuria.fi/)
Tämä mainonta kuulu ollenkaan näille sivuille, sillä eihän tämä liity harmonikkaan mitenkään.
Toivo
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 09-01-2017, 12:30:46
Hei kaikille pitkästä aikaa!

Uusi vapaalehdykka.net on julkaistu, hurraa! Siispä kipin kapin osoitteeseen http://vapaalehdykka.net/

Uusi sivusto tuo monta uutta ominaisuutta ja monia uusia artikkeleita. Sivuston kehitys ei lopu, vaan omalta osalta nyt on vasta tehty pohjatyö. Tähän uuteen sivupohjaan on tehty monta kokonaisuutta aivan vartavasten eli ihan perusasetuksilla ei ole menty.

Uutta

Haasteita

Uusia artikkeleita

Nyt olisi siis aika teidän testailla sivuja ja kertoa palautetta. Voi olla ihan asiavirheistä tai koodauksesta lähtien. Onko esimerkiksi valikkorakenne oikea? Nyt viilataan sivusto paremmaksi. Vanha galleria on yhä toiminnassa ja linkki sinne löytyy gallerian etusivulta. Kaikkien kuvien siirtäminen uuteen järjestelmään on käsityötä, ja noin 2000 kuvan siirtäminen ottaa vajaa 200 miestyötuntia. Toisin sanoen vanha galleria pyörii taustalla normaalisti vielä pitkän aikaa. Kaikki uudet kuvat kuitenkin päivitetään suoraan tänne.

Viilailun jälkeen minun toiveeni on, että sivusto saataisiin käännettyä englanniksi. Tätä en pysty tekemään itse, vaan siihen tarvitsen apua. Työmäärä on valtaisa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 09-01-2017, 15:18:54
Heti avattuani uuden vapaalehdykän - tuli valtava innostus.  Ei heti ehdi palautetta laajemmin antamaan, mutta näyttää todella mahtavalta!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 21-01-2017, 10:46:33
Foorumi on päivitetty. Ilmoittakaa ongelmista, jos niitä tulee eteen.

Itse pääsivuston osalta toivoisin vielä kommentteja.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 22-01-2017, 15:34:16
Selailin uutta sivustoa.  Otsikon "Sekalaista" alla oli muutama otsikko, jonka alla oli vain englanninkielistä tekstiä.   Suomalainen teksti puuttui.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 22-01-2017, 18:30:43
Kyllä minulla kaikki suomeksi ainakin näkyy. Jos olet painanut ylävalikkoa, jossa ei ole varsinaista sisältöä, niin tuossa oikealla näkyy koko ajan ne Redditin syötteet. Ne on siinä toistaiseksi, kunnes tulee parempaa sisältöä siihen.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 20-02-2017, 12:27:47
Jatketaan täällä vielä tästä sivuston kehittämisestä. Käännöstyö on siis niin iso urakka, ettei minulla riitä omat resurssit siihen mitenkään. Oikolukuapua on tarjottu jo kotipuolessa sekä Kanadasta eli kyllä ne tekstit ihan oikein loppujen lopuksi menee. Aikataulut ovat vapaat, sillä sivusto ei ole mihinkään häviämässä. Parempi siis tehdä hitaasti ja hyvin kuin nopeasti ja hutiloiden. Ainoa selvä toive on, että yksi sivu käännettään kerralla, jolloin ei tarvitse lähteä ihmettelemään, että missäs ne loput käännökset olikaan... Pysyy kokonaisuus näin paremmin hallussa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 31-07-2018, 15:18:42
Laitetaas tännekin taas pitkän ajan jälkeen.

Vapaalehdykän toiminta on ollut vajaata monella tavalla viime kuukausien aikana. Paljon on kuitenkin pinnan alla tapahtunut, sillä nettisivuja on pyritty optimoimaan sivunlatauksen osalta. Optimoinnissa hiljalleen paranee myös hakukoneystävällisyys. Suuri muutos tapahtui tuossa 1-2 kk sitten, kun sivuston tekniikasta päivitettiin käännösplugin. Tämän seurauksena galleria lakkasi toimimasta. Korjaus on tulossa ensi viikolla tähän, jos kaikki menee hyvin. Tämän jälkeen on tarkoitus jatkaa kuvien laittamista uuteen galleriaan.

Olen jatkanut myös varsinaisen sivuston päivitystä. Kuvamateriaalia tulee lisää tai vanhoja parannellaan. Tuskastuttavan hidasta työtä, tosin, kun aikanaan en ole tehnyt riittäviä työstöpohjia.

Tänään olen työstänyt äänikerroista kertovan sivun. Nyt näyttää ihan siistiltä. http://vapaalehdykka.net/aanikerrat/ Pohdin tässä, että jos tuonne saisi ääniesimerkit jokaisesta äänikerrasta ja vaikka erilaisista huojunnoista myös ääntä. Olisiko jollain nauhoitusvermeet ja halua käyttää omaa aikaansa tähän?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: maestro - 31-07-2018, 21:28:32
Minkälaista ääninäytettä pitäisi olla?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 01-08-2018, 07:09:14
Lainaus käyttäjältä: maestro - 31-07-2018, 21:28:32
Minkälaista ääninäytettä pitäisi olla?

Mun mielestä voisi olla ihan perus kahden oktaavin asteikko, sen perään kadenssi ja lyhyt (4-8 tahtia) soittonäyte jostain tyypillisestä kappaleesta. Esimerkiksi tangoäänellä jokin tango, valssiäänellä valssi jne. Tarvittaneen pintaäänikerrallinen ja cassotto-harmonikat, jotta saadaan vähän eroja aikaan. Toisaalta, jos saisi vielä musetten, vanhan ajan virityksen jne. niin se olisi aivan huippua. Kukin ääninäyte olisi siis noi 30 sek pitkä.

Voin kyllä itse editoida ääninäytteet sopivaan mittaan, joten yhden äänikerran esittely voidaan tehdä osissa. Toki yhteen putkeen paras ja nopein.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 06-08-2018, 07:13:26
Onkohan kaikki vielä lomilla? :S
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 06-08-2018, 08:48:17
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 31-07-2018, 15:18:42
Tänään olen työstänyt äänikerroista kertovan sivun. Nyt näyttää ihan siistiltä. http://vapaalehdykka.net/aanikerrat/ Pohdin tässä, että jos tuonne saisi ääniesimerkit jokaisesta äänikerrasta ja vaikka erilaisista huojunnoista myös ääntä. Olisiko jollain nauhoitusvermeet ja halua käyttää omaa aikaansa tähän?
Näyttää oikein hyvältä. Ääniesimerkit olisi kyllä hieno lisä. Ei vaan itselläni ole nauhoitusvermeitä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Periskooppi - 14-10-2018, 18:42:31
Hei!

Minusta sivusto on upea ja tarpeellinen kokonaisuus. Sivuston käyttäjillä on paljon kaikenlaista speciaalitietoa joka on itse kullekin kerääntynyt tavalla tai toisella - usein omakohtaisten kokemusten kautta. Joihinkin tiedusteluihini olen siis saanut hlö-kohtaisilla viesteillä sellaisia superhypertäydellisiä vastauksia, vinkkejä, tietoa ja jopa tarvikkeita, että...! Valitettavasti nuo asiat ei sitten kuitenkaan ole suuremman lukijakunnan tietoon päätyneet.

Suurkiitokset kaikille vastaajille!!!

Minusta yksi haaste olisi löytää helpommin tietoa jo käsitellyistä aiheista, jolloin ei aina tarvitsisi aloittaa uutta keskustelua, ja näin kaikki asiaan liittyvä voisi jatkossakin olla helposti löydettävissä yhdestä ja samasta paikasta. Miten tuo sitten tehdään, ja/tai kokevatko muut asian aiheelliseksi?

Tässä yksi esimerkki: nyt tekniikkahuoneen keskusteluissa varaosat, korjausopastukset jne. pyörivät saman otsakkeen alla, ja vaikka ne usein liittyvätkin toisiinsa, niin ei aina kuitenkaan. Lisäisin siis suurotsakkeita, jolloin esim. keskustelut "mistä varaosa" ja "kuinka asennan osan" olisivat eri otsakkeen alla. Näin voisi tietoa etsivä helpommin löytää haluamansa.

Tekniikkahuoneeseen siis ainakin yksi uusi yläotsikko "varaosat" - keskustelua harmonikan varaosista. Toinen voisi olla vaikkapa (en tiedä kuuluuko tekniikkahuoneen puolelle?, mutta ..) "tarvikkeet" -keskustelua harmonikkoihin liittyvistä tarvikkeista: remmit, laukut, kantopussit, mikrofonit...

Oma lukunsa on sitten se, sallittaisiinko näillä palstoilla yrittäjienkin tuoda esiin omia näkemyksiään ja tuotteitaan asiallisesti kommentoiden ja ehkä mainostaenkin? Jokuhan voisi esimerkiksi tiedustella hyvää turvallista harmonikankuljetuskoteloa tai -pussia, jolloin infoa olisi yrittäjienkin taholta saatavissa keskusteluun mukaan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 16-10-2018, 08:37:19
Tuollainen rompetori lienee ihan hyvä lisäys. Mikäli sitten kyse on suoranaisesta myynnistä tai tarpeesta ostaa, niin itse laittaisin nämä ilmoitukset myyntiosioon sivun alalaitaan. Olisi siis keskustelu erikseen ja myynti erikseen.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Periskooppi - 16-10-2018, 09:19:44
Minusta tuo Vilhon idea on hyvä, jos se on toteutettavissa teknisesti - eli ylläpito sen tietänee.

En tiedä olisiko Rompetori kuitenkin syytä laittaa erilleen myytävistä soittimista, jottei harmonikan ostaja mene sekaisin onko kyseessä kokonainen toimiva soitin vai joku vanhan pelin raato, joista siis jälkimmäinen ehdottomasti kuuluisi rompetorin puolelle. Tosin ei tuolla myytävien soittimien palstalla mitään " hullujen päivien hulabaloota" ole, eli tapahtumat on aika vähäisiä - ja tämä voisi piristää kun markkinoita. Kokeilemalla selviää.

Kommentointi alavalikko on hyvä.

Varmaankin kaikilla kurttuja roplaavilla on jotain ylimääräistä sälää, jonka rahallinen arvo on vähäinen, mutta ei poiskaan viitsisi heittää. Juuri tuollaisen materiaalin "varastopaikaksi" rompetori olisi paikallaan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: ftamt - 16-10-2018, 18:11:28
....ja mitä ei itse tarvitse, niin vähäisen myyntiarvon vuoksi voi lahjoittaakin tavaraa postikulujen hinnalla tai voi myös sopivan matkan päästä hakea.
Toivo
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 18-10-2018, 10:48:13
Nyt, kun tietokoneen käyttöjärjestelmä on päivitetty, niin pääsen taas tähän käsiksi. Tein seuraavat muutokset:


Oli pakko saada toi DIY FAQ kirjattua tuonne, sillä tätähän tuo palasta osa on.

En lähde siirtämään tarvike- ja varaosa-asioihin keskittyneitä aikaisempia keskusteluja Harmonikkapöydästä uuteen otsiikkoon. Alue saa kehittyä itsenäisesti.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 18-10-2018, 13:41:42
Maailma menee eteenpäin, niin myös Vapaalehdykkä foorumi. Hyvä Viljo ja foorumilaiset!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 18-12-2018, 07:04:59
Tuleeko vanha galleria vielä toimintaan? Se kun oli niin hyvä ja kattava.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: outi - 18-12-2018, 07:32:44
Kaipaan myös vanhaa galleriaa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 18-12-2018, 08:28:50
Joo. Sitä tässä itsekin olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Pitäänee vaihtaa alihankkija...
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 23-01-2019, 13:00:04
Ensin lakkasi vanha galleria toimimasta, nyt ei toimi enää myyntipalkkikaan  :'(
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 23-01-2019, 13:17:46
Näin se menee. Ongelmat tuon palkin kanssa alkoi eilen. Hannu teki päivityksiä, toimi muutaman tunnin ja nyt taas näin. Yritetään saada vielä toimimaan, mutta ei ole varmaa, saadaanko.

Gallerian osalta hyviä uutisia. Uusi tekijä aloittaa työn 1-2 vko sisään. Saadaan koodit kuntoon ja sitten kuvat takaisin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 23-01-2019, 14:34:39
Toivottavasti palkki saadaan toimintaan.

Ja todella hieno homma jos vanha galleria tulee taas toimintaan, sitä on kaivattu!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 23-01-2019, 14:48:39
Niin on! Jos olisin rikas, niin sittenhän se olisi ollut kunnossa ajat sitten. Resurssien niukkuutta omalta osaltaan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 24-01-2019, 11:19:12
Tämänkertainen Tori.fi -muutos olikin pirullinen. Muuttivat sivun rakennetta kahdessa vaiheessa ja vielä eri suuntiin. Ensimmäinen oli helppo ottaa palkissa huomioon, toisen kanssa teki mieli kiroilla. No, eipä näitä muutoksia niin kovin usein ole tullut.

Systeemi on siis se, että ohjelmalla haetaan Torilta haitareita, ja sitten etsitään sieltä sivuilta automaattisesti ne haitarit tietoineen ja kootaan niistä sitten tuo palkki. Pienikin muutos Torissa sotkee koko homman. Ja joka kertaa pitää ihmetellä että mitenkäs tämä nyt taas toimiikaan :)

Laitoin Viljolle taas korjatun version, katsotaan kauanko sillä pärjätään.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 24-01-2019, 12:07:02
Kiitos Hannu taas kerran! Nyt näyttäisi toimivan oikein mallikkaasti.

Jännä olisi myös, jos saisi Facebookin Market-placen tohon (Suomi-rajauksella), mutta usein miten nämä Facebook-liitännät ovat vähän työläitä ylläpitää.

Huuto.netin osalta ja muusikoiden.net osalta taisi olla niin, ettei onnistu...
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 24-01-2019, 14:46:24
Gallerian päivityksestä sen verran, että työ tehtäneen ensi viikon loppupuolella. Päivitysten yhteydessä on pieniä käyttökatkoksia.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 24-01-2019, 18:02:02
Aivan mahtavaa!

Ja hyvä Hannu että sait palkin taas toimimaan!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 24-01-2019, 18:27:07
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 24-01-2019, 12:07:02
Jännä olisi myös, jos saisi Facebookin Market-placen tohon (Suomi-rajauksella), mutta usein miten nämä Facebook-liitännät ovat vähän työläitä ylläpitää.

Huuto.netin osalta ja muusikoiden.net osalta taisi olla niin, ettei onnistu...

Työläitä ne on tämmöisetkin ylläpitää. Mutta joo, joskus vähän kokeilin FB:n rajapintojen kanssa, mutta en taida huvikseni alkaa liitäntää niihin rakentamaan. Muutenkin olen huomannut että kaikista huvin tai kiinnostuksen vuoksi kehitetyistä systeemeistä tulee aikaa myöten ylläpitorasitteita. Tavalla tai toisella.

Muusikoiden.net -liitäntähän on tehtynä, silloin aikoinaan kun tätä vasta kehiteltiin. Saattoi olla ensimmäinen mitä tähän tein. Sitä ei sitten vain otettu käyttöön kun m.netin ylläpito ei ollut myötämielinen. Hommahan ei olisi heiltä vaatinut mitään, mutta syystä tai toisesta ottivat semmoisen kannan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 30-01-2019, 19:48:52
Jes. Koodausurakka alkaa ihan kohta puoliin (huomenna, ylihuomenna...), joten sitten kun koodi toimii, alan taas lisätä kuvia galleriaan. Se ottaakin aikaa, mutta niitä kuvia on tässä odoteltu vaikka kuinka paljon! Yes!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 30-01-2019, 23:22:44
Tsemppiä urakkaan Viljo!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 31-01-2019, 09:44:07
Ei tässä tsemppiä tarvita, vaan työtä. Siis tuokaa harmonikkoja korjattavaksi. Ei tämä sivusto ilmaiseksi ole pystyssä  :P
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 27-02-2019, 15:49:27
Vähän väliaikatietoja. Harmonikkagallerian koodaustyö on noin puolivälissä. Sitten, kun koodi on valmis, galleria on entistä ehompi. Voi juku, kun jo odotan valmista galleriaa!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 24-03-2019, 11:33:41
Taitaa palkin koodissa olla taas muokattavaa kun ei palkin haitarit päivity.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 25-03-2019, 14:51:01
Manuaalisesti päivittyi, katsotaan toimiiko automatiikka.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 07-04-2019, 06:28:23
Jo on ollut mysteeri tämä sivupalkki. Mutta nyt toistaiseksi toimii taas.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-10-2019, 15:52:13
Sivuston toimintoja päivitetty, niin toimii nyt vähän nopeammin.

Galleria on edennyt siihen pisteeseen, että se tuli paremmaksi kuin se vanha päivitys. Siis soittimien määrä on isompi. Työ jatkuu, jq olen jo huomannut muutamia kehityskohtia. Pääsette katsolaan nykyistä työversiota vapaalehdykan etusivun linkeistä tai vapaalehdykka.net/harmonikkagalleria. Kehittämisjuttuja saatte antaa, vaikka työ on kesken.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 06-10-2019, 21:24:02
Kuvia siis varmaan on tulossa vielä lisää jos soittimien määrä tulee olemaan isompi kuin vanhassa galleriassa, nythän tuolla esim. Harmonikka Oy:n soittimia on 18 kun vanhassa taisi olla kolmatta sataa.

Tuosta kuvien selaamisesta...kun haulla valitsen vaikka nuo Harmonikka Oy:n soittimet ja valitsen jonkun mallin josta katselen tarkempia tietoja niin kuvan alle tulee Edellinen ja Seuraava painikkeet (tekstit). Kun sitten painan jompaa kumpaa, niin yhtäkkiä pompataankin aivan eri valmistajan harmonikkaan. Onko tämä toiminnallisuus vielä työn alla vai enkö vain ymmärrä logiikkaa? Mielestäni noilla edellinen ja seuraava -painikkeilla pitäisi pystyä selaamaan sen valitun valmistajan soittimia, kuten vanhassa galleriassa.

Hakutoiminteet valintalistoineen ovat hyvä ja hakuja helpottava kokonaisuus.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 07-10-2019, 06:36:41
Onko vanha galleria jossain vielä käytettävissä? Yleensä vanha pidetään vioistaan huolimatta käyttökunnossa uuden kehittämisen aikana jolloin sisällön tarvitsijoille ei tule "katkoa".


Pieni juttu häiritsee... Eikö Sameli Elomaa ole kuitenkin Samuel? Puhekielessä hänestä puhutaan Samelina, mutta haitarit hän on tehnyt Samuel nimellä ja yleensä virallisissa asiakirjoissa käytetään oikeaa nimeä eikä lempinimeä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 07-10-2019, 07:15:57
Teme: toiminnallisuusasioita on vielä työn alla, ja tämä homma on tiedossa. Se logiikka taitaa mennä nyt siten, että tulee seuraava viisirivinen tai seuraava standardibassoharmonikka. En ole ihan varma tästä. Mutta korjataan kyllä.

Se vanha galleria on ollut pois käytöstä jo yli vuoden. Se yksinkertaisesti meni niin hajalle, että en sitä enää lähtenyt työstämään takaisin soittokuntoon. Ja kyllä. Tämä harmittaa minuakin. Tehdään nyt tätä uutta niin hyväksi kuin resursseilla pystytään.

Vanhassakin galleriassa Elomaa oli Sameli-nimellä. Sillä hänet tunnettiin parhaiten, vaikka oikea ja alkuperäinen nimi onkin Samuel Nestori Näkyvä.

Itseäni ehkä eniten tässä vielä kaipaa kehitystä on se, että tuottaja ja mallinimi (markkinointinimi) pitäisi jotenkin erottaa. Monet etsii vaikkapa Lasse Pihljamaa Specialia, vaikka sen on tuottanut Pigini. Parannellaan tätäkin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 07-10-2019, 08:37:54
Okei, jos vanha on todella hajalla niin ei siihen kannata käyttää aikaa ja vaivaa, tämä on ymmärrettävää.


Samelista vielä: Ajattelin tätä lähinnä sillä että jos saan käsiini italialaisen haitarin jossa lukee jotain, en välttämättä tiedä mitä teksti tarkoittaa, nimeä, lempinimeä, paikkakuntaa yms. Luontaisesti haen sitä tekstiä netistä ja oletan löytäväni jotain. Elomaa teki pelejä myös ulkomaille, Amerikkaan ja Ruostiin ja jos sieltä tehdään googletuksia nimellä joka lukee haitarin diskanttimaskissa (Samuel Elomaa) olisi se todennäköisempää saada suora linkki Vapaalehdykän galleriaan kun käytetään samaa nimeä. Samuel tunnetaan Samelina aika pienessä piirissä ottaen huomioon laajan asiakaskunnan.


Onhan tässä sitten muitakin haasteita kuten sanoit esim. LP special tapauksessa, onko se Pigini vai Lasse Pihlajamaa. Tämä haaste ei kuitenkaan rajoitu pelkästään näihin kahteen joten ehkä sille pitäisi miettiä joku yhtenevä ratkaisu. Tietokantoja luodessa nämä on isoja haasteita hakujen ja lajittelujen osalta. Ehkä voisi yrittää unohtaa haitareiden lokeroimisen yksittäiseen merkkin tai valmistajaan ja lajitella esimerkiksi Pigini valmistajan alle LP:t ja Piginit (ei LP). LP merkin alta löytyisi sitten pelkät Lasse Pihlajamaat. Tämä vaatii tietokantaan mahdollisuuden lisätä useampia valmistajia.


Tälläsissä asioissa olen kuitenkin aina sitä mieltä että ensisijaisesti pitäisi saada materiaali näkyville vaikka sen käyttö ja haku olisi ongelmallista, sitten vasta lähteä parantelemaan käyttökokemusta.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 07-10-2019, 22:46:03
Noh, ettei lähtisi keskustelu ohi aiheen niin testailin nyt tuota nykyistä galleriaa ajan kanssa:
- Haku on hyvä lisä!
- Haku näyttäisi hakevan aina tuloksista, eli jos haku ei löydä tuloksia niin hakukenttä ei enää hae mitään.
- Haku ei näytä toimivan kaikissa tilanteissa. Esimerkiksi hakusana Dallape löytää vain Rolandin Dallapen mutta valmistajan listalta löytyy kolme. Valmistajan perässä suluissa on kuitenkin numero 5?
- Valmistusmaa omana hakukenttänä voisi olla hyvä lisä.

Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 08-10-2019, 07:50:59
Tuo Dallapén näkymättömyys oli ihan oma moka. Soittimia oli vain neljä ja nyt kaikki ovat näkyvissä. Tässä kuitenkin tullaan samalla siihen, että Digiharmonikoissa on myös Dallapen soitin. Sitä ei tällä Dallape-valmistajahaulla toimi, koska valmistajana on ollut Roland. Tämän vuoksi brändinimi tai vastaava tarvitaan, niin löytyisi kaikki dallapeet yhdellä kerralla.

Kyllä tämä tästä voitoksi muuttuu :-)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: mahu - 08-10-2019, 09:36:21
En tiedä mikä on tavoite, mutta tuo että Dallape haulla löytyy Rolandin Dallape on juuri hyvä asia.
Otsikko: Re: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 25-10-2019, 16:04:44
Foorumi on päivitetty php-ja tietoturvasyistä. Ulkoasua muokataan vielä lähiaikoina paremmaksi. Siihen asti mennään tällä peruspohjalla.
Otsikko: Re: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 26-10-2019, 12:40:05
Lainaus käyttäjältä: Viljo - 25-10-2019, 16:04:44Foorumi on päivitetty php-ja tietoturvasyistä. Ulkoasua muokataan vielä lähiaikoina paremmaksi. Siihen asti mennään tällä peruspohjalla.
Miksi lontoon murteella? En tykkää lainkaan.  Pitäisi tämän foorumin olla suomenkielinen.  Käyttöni vähenee entisestään.
Otsikko: Re: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 26-10-2019, 13:57:04
Päivitys tuli sen verran nopealla aikataululla, että asetuksia ja kielipaketteja ei ole vielä laitettu kuntoon. Nyt viikonloppuna en voi tehdä ennen kuin myöhään illalla, jos jaksan. Ensi viikolla työaikana varmaankin pääsen hoitamaan asioita päiväjärjestykseen.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: olli - 27-10-2019, 10:13:34
Nyt kelpaa, kun on suomenkielellä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 27-10-2019, 15:30:26
Pikku hiljaa paremmaksi.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Pepelis - 27-10-2019, 19:07:11
Ellei kukaan ole vielä huomannut, niin talviaikakorjauksessa ruudun yläreunan kellonaika on pompsahtanut pari ylimääräistä tuntia kesää kohti. 😉
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 28-10-2019, 11:44:51
Nyt on taas vähän paranneltu. Harmonikkojen myyntipalkki on toistaiseksi pois käytöstä, linkki listaukseen löytyy sivun etusivun ylälaidasta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 16-12-2019, 22:19:00
Huomasin että foorumin kello on pari tuntia edellä kun en ole kirjautuneena. Kun kirjaudun sisään, foorumin kello näyttää oikeaa aikaa.

Havainto tehty puhelimen sekä tietokoneen selaimella.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 17-12-2019, 08:01:59
Enpä tiedä miten tuon voi korjata, koska ajalle on vain yhdet asetukset  :-X
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 18-12-2019, 14:42:17
Galleria alkaa olla teknisesti valmis. Puuttuu siis paljon vielä kuvia, mutta koodauksen puolelta näyttää mielestäni aika hyvältä.

http://vapaalehdykka.net/harmonikkagalleria/

Mielipiteitä, kommentteja.

Ihan pienillä näytöillä (älypuhelimet) galleria toimii kuten kuuluukin, mutta selattavuus ei ole paras mahdollinen, koska tilaa on näytöillä kovin vähän.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 29-01-2020, 15:41:33
Galleriaan lisätty kuvia. Alkaa näyttää jo gallerialta. Kuvia nyt noin 150 kpl. Jonossa noin 2000 kuvaa...
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 30-01-2020, 22:31:53
Hyvä että edistyy, pääsee taas selailemaan haitareita!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-02-2020, 12:56:12
168...
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 10-02-2020, 20:51:35
Galleria toimii nyt mobiilisti.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 27-02-2020, 10:01:23
Onko myyntipalkissa tilapäinen toimintahäiriö kun ei näy mitään?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 27-02-2020, 14:26:34
Selvitellään.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 01-03-2020, 18:00:46
Onko selvinny mistä toimimattomuus johtuu?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 03-03-2020, 09:15:26
Ei ole vielä. Tosin Hannulla oli nyt jokin toinen projekti menossa, joten ihan heti ei asia korjaannu.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 06-03-2020, 09:05:37
No nyt toimii taas.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 06-03-2020, 22:28:09
Aivan mahtavaa, kiitos!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: htoyryla - 07-03-2020, 21:14:31
Juu, on ollut kiirettä, oma taidenäyttely Muu Studiossa Helsingissä. Oli siinä hommaa. Ja edelleenkin.

Tuommoinen toimimattomuus johtuu lähes aina siitä että Tori.fi on muuttanut webbisivujaan. Nyt muutos oli onneksi minimaalinen. Kaikki tiedot muuten ennallaan ja siksi ohjelman helposti löydettävissä. Vain yhden kentän nimi muuttunut mistä seurasi että ohjelma ei löytänyt yhtään ilmoitusta.

Loputtomiin meillä ei voi olla näin hyvä tuuri. Joskus tori.fi vielä tekee täydellisen remontin webbisivuilleen, sitten tämä systeemi pitäisi tehdä jopa kokonaan uusiksi.

En ole paljon seurannut mitä täällä tapahtuu. Haitareita on edelleen mukava soittaa, tosin Bugarin vire alkaa jo kiusata itseäkin. Ei vain saa asialle mitään tehtyä kun on niin monta muutakin asiaa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 20-03-2020, 15:55:28
Galleriassa nyt 207 kuvaa eli noin 10 % siitä määrästä, mikä siellä oikeasti pitäisi olla. Hitaasti, mutta hitaasti!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Teme - 20-03-2020, 22:41:35
Pääasia että kuvia tulee lisää, ennemmin hitaasti kun ei lainkaan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 01-04-2020, 13:51:30
Noniin. Nyt on tehty päivityksiä. Vielä, kun nuo keskustelualueiden ikonit saisi kuntoon. Ei ollutkaan niin helppo kuin piti olla. Muuten pitäisi nyt toimia ok.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: maestro - 01-04-2020, 20:13:05
Kirjautuminen tapahtu nyt helpommin oman ikkunan kautta. (huomasin)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: maestro - 01-04-2020, 20:16:13
Paitsi,uloskirjautuminen ei onnistu....
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 01-04-2020, 20:26:50
Joo. Tässä päivityksessä mentiin kyllä ojasta allikkoon. On muitakin kohtia, kun ei toimi. Näköjään saa tehdä töitä taas olan takaa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-04-2020, 09:05:37
Eilinen päivitys ei siis onnistunut, joten tänään foorumi on päivitetty uudestaan. Vielä on joitain kohtia, kun ei toimi. Esimerkiksi logoa tai etusivupainiketta painamalla ohjaus ei mene oikein. Myös ikonit ovat väärät. Mutta mitä parasta, saatiin järjestelmä puhtaaksi ja virheviestit pois ylläpidon riesasta.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: poikkikulma - 02-04-2020, 09:09:51
Onko se huolto vielä kesken sulla ei tässä muuta se myyntipalkki  vaan puuttuu . Mitää hätää ei ole huomasin vaan tuosa katsellessa viestejä .
Mauno  :)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-04-2020, 09:35:29
Nyt pitäisi olla kaikki kunnossa teknisesti. Joitain asetuksia on saattanut unohtua, mutta jos näin, niin ilmoitelkaa. Täytyy kyllä sanoa, että huh huh, mikä työ!

EDIT: kuvanlähetyksessä voi olla ongelmia joillain selaimilla. Vikaa etsitään (ja tämä ongelma oli ennen päivitystäkin).
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: oh8jep - 04-04-2020, 08:44:46
Hei,

Näyttäis että forumin kello on 3 tuntia edellä

Terv. Aatos
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 04-04-2020, 16:12:29
Nyt parempi. Mulla ainakin oikein.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Pepelis - 04-04-2020, 19:15:46
Juu, on.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 09-04-2020, 10:20:37
Firefox-selaimilla yhteensopivuusongelma. Sivun oikeassa ylälaidassa oleva käyttäjävalikko ei avaudu Firefoxilla. Muilla selaimilla ei ole havaittu ongelmia. Mikäli haluat käyttää FF-selainta, niin pääset omaan profiiliisi klikkaamalla käyttäjävalikkoa hiiren oikealla painikkeella ja avaa linkki uuteen välilehteen.

Tiedostojen lähettämisessä on ongelmia, joita ei ole vielä voitu korjata, koska vian lähdettä ei ole löytynyt. Kestetään hetki näin.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: JiiHoo - 09-04-2020, 12:16:34
Torilinkki taisi taas kadota jonnekin?
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 09-04-2020, 13:52:30
Kyllä se tuossa keskellä sivua näkyy. Iso paksu sininen palkki, missä lukee isoin kirjaimin "Myynti-ilmoituslistaus löytyy täältä".
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: JiiHoo - 09-04-2020, 16:10:00
No niin tietysti. Vähän eri paikassa, liian selvästi näkyvissä :-). Kiitos!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 17-05-2020, 10:05:35
Hyviä uutisia! Nyt on uusia kuvia lisätty Vapaalehdykän galleriaan ihan urakalla! Itse olen laittanut jonkin verran, Teme on ollut tosi aktiivinen ja Marko aloittelee kuvien lisäämistä.

Hyvä uutinen myös, että nyt foorumin yläpalkin valikot toimivat ja liitteidrn lähettäminen toimii. Mikäli sinulla on ongelmia näiden kanssa, niin tyhjennä selaimesi välimuisti.

 :)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 20-05-2020, 08:36:04
Galleriassa nyt 402 harmonikkakuvaa ja lisää tulee!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 17-06-2020, 07:15:14
Vapaalehdykka.net on siirtynyt uudelle palvelimelle. Sen suurempia käyttökatkoksia ei pitäisi olla ollut. Sivuston toiminta jatkuu normaalisti. Jos havaitset ongelmia, niin otahan yhteyttä.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 26-06-2020, 09:58:28
Nyt galleriassa yli 500 kuvaa :-) Ja Nettisivusto toimii entistä jouhevammin tehtyjen päivitysten takia  :)
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 18-07-2020, 22:53:25
Galleriassa 600 kuvaa. Viimeisimpänä Kukkola & Kumppanin kokoelma.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 25-07-2020, 10:45:55
700 :-) Nyt on tullut kuvia aika vauhdilla galleriaan.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 05-08-2020, 20:12:29
800 täynnä. Gallerian hakukonetta parannettu, jotta monivalinnat ovat mahdollisia.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 17-08-2020, 08:51:59
900 kuvaa \o/
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 26-08-2020, 21:34:45
1000 kuvaa galleriassa. Oi tätä mahtavuutta!
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 05-09-2020, 23:14:59
1100.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 11-09-2020, 14:31:42
1200.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 20-09-2020, 14:22:53
1300 kuvaa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 24-09-2020, 10:20:45
1400 \o/
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-10-2020, 16:45:24
1500 kuvaa nyt galleriassa.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-11-2020, 00:05:44
Foorumi päivitetty uuteen versioon. Foorumin mobiiliversion valikoissa on ongelmia. Selainversio toimii normaalisti perusteemalla. Vapaalehdykän oma ulkoasu ei tällä hetkellä toimi. Asia korjataan lähiaikoina.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-11-2020, 08:38:54
Noniin. Nyt alkaa olla ulkoasu kohdillaan. Vielä pari mainosbanneria kohdilleen, niin ollaan valmiita :)

Mikäli käytätte profiilissanne asetusta "Näytä viimeisimmät viestit aihenäkymän yläosassa." Osa viesteistä ei välttämättä näy. Tämä on tunnettu bugi ja siihen on tulossa (joskus) korjaus. Jos haluatte nähdä kaikki viestit, poistakaa valinta ko. valinnasta ja tallentakaa profiili.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-12-2020, 15:36:22
1700 kuvaa galleriassa. Kuten yleensä syksyt ovat kiireisiä, ja tämä gallerian täydentäminen on vähän hidastunut.
Otsikko: Vs: Vapaalehdykkä-sivuston uusiminen - palautetta ja kehitysideoita
Kirjoitti: Viljo - 02-01-2021, 11:16:54
Nyt on galleria taas loistossaan. Hieman vajaa 2000 kuvaa tällä hetkellä. Vanhassa galleriassa oli muutama sata kuva enemmän, mutta koska kuvat olivat osin huonosti tarkentuneita tai liian pieniä, niin niitä ei enää laitettu tähän uuteen galleriaan. Iso kiitos Temelle, joka laittoi satoja kuvia ja Markolle, joka oli mukana tiimissä. Hyvää alkanutta vuotta 2021!