Suomen Harmonikkaliitto

Vintage-harmonikkojen testamenttaus

Aloittaja olli, 15-07-2017, 14:11:09

« edellinen - seuraava »

olli

Sain sekä Toivolta että Viljolta alustavia arvioita, mihin hintaan arvostan omistamani vintage-harmonikat.  Perukirjaan on joku arvo laitettava.  Nyt käväisi mielessä, josko testamenttaisi nämä vaikka Harmonikkainstituutille.  Täytyy vielä keskustella luonnollisesti lasteni kanssa asiasta.  Heillä ei ole kuitenkaan kiinnostusta harmonikkoihin, joten luultavasti myisivät pois sitten kun minusta aika jättää.  Tuli vaan mieleen, koska ei koskaan tiedä milloin on soitettu ne viimeiset soitot!
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!

Viljo

Mielenkiintoinen ajatus lahjoittaa instituutille. Ja varmasti kiinnostusta myös sieltä puolelta on. Harmillisesti instituutin tämän hetkisillekään harmonikoille ei ole riittäviä tiloja. Kuulin, että Ikaalisten koulu haluaisi ne pois tiloistaan, jolloin pitäisi etsiä uusi paikka. Osa näistä soittimista löytyykin instituutilta, mutta mikään ei taida olla näin hyvässä kunnossa kuin Ollilla.

Lisättäköön, että minullahan ei ole kytköstä instituutin varsinaiseen toimintaan, vaan heiltä kannattaa suoraan kysyä, mikä on tilanne. Yllä oma arvioni.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

Teme

Ja jos lapset suostuvat ehdotukseesi niin onpahan yksi asia vähemmän mistä riidellä perinnönjaossa, siinä kun tuppaa aina riitaa tulemaan vaikka kuinka olisi sitä ennen sovinnolliset välit. Taitaa Ollin haitareiden yhteisarvo helposti kuitenkin kavuta viisinumeroiseksi.
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Lasse Pihlajamaa Notes cassotto, Accordiola Camerano mussette, Kukkolan peli 50-luvulta, Sv Kujanen 50-luvulta, Joles Pelle Star -49

olli

Lainaus käyttäjältä: Teme - 15-07-2017, 17:36:49
Taitaa Ollin haitareiden yhteisarvo helposti kuitenkin kavuta viisinumeroiseksi.
No 15.000 euroa lienee yläraja.  Tämä on mielenkiintoinen juttu.  Jos laittaa perukirjaan matalan arvon, pääsee pienellä perintöverolla.  Kun sitten myy ja saa paremman hinnan, joutuu erotuksesta maksamaan myyntivoittoveroa, joka on paljon perintöveroa korkeampi.  No itse ajattelen siten, että arvo on se, millä itse nyt luopuisin haitaristani.  En kuitenkaan vielä aio myydä. 
Ellei tiedä minne on menossa, joutuu todennäköisesti jonnekin muualle!