17-09-2021, 13:00:54

Uutiset:

31.7.2021 - Vapaalehdykän foorumi päivitetty uusimpaan versioon. Kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Pääset kirjautumaan sivustolle vapaalehdykka.net/forum/index.php?action=login


Suomen Harmonikkaliitto

Millaisia harmonikkoja sinulla on?

Aloittaja michel, 07-03-2020, 22:47:11

« edellinen - seuraava »

michel

Ihmisiä on monenlaisia. Toiset ostaa sen yhden instrumentin ja se riittää, sillä soittelee sitten niin kauan kun henki pihisee tai sitten vaihtaa uudempaan ja wanha menee vaihdossa. Itseä ainakin harmittaa aina luopua entisestä soittimesta, mutta taloudellisesti se on joskus välttämätöntä pistää vaihdossa. Tällä hetkellä kotoa löytyy Bugarin Essenzia, keikkapelinä on Pihlajamaan stagestar casotto (näppärän kokoinen keikkahommiin). Sitten on vielä ensimmäinen täysikokoinen harmonikka myös tallessa, Accordiola chromaton 4b, isä soittelee sillä omaksi ilokseen suhteellisen aktiivisesti. Näiden lisäksi olisi kiva hommata itselle vielä takaisin Giulietti Traviata ihan niiden wanhanajan soundien vuoksi. Toisaalta myös musette olis kiva saada hommattua, niin musettevalssit kuulostaisi siltä kuin pitääkin. Kyllähän tämä samalla melkein keräilyksi alkaa menemään, mutta ainahan sitä voisi hölmömpiinkin asioihin rahansa tunkea.  ;D  Millaisia soittopelejä teiltä muilta löytyy ja montako niitä on kertynyt?

maestro

Niin,saa sitä rahansa muuhunkin törsättyä.. Löytyy Eka itse ostamani Cassotto 50,kouvolalainen.Ollut jo vuodesta -98.Kouvolan maestro löytyy myös,olikohan vm-58/-60,kultahäkki ja sitten Roland fr3 sw,joka pitäisi seuraavaksi parantaa udempaan/monipuolisempaan,koti soitimeksi.
"kouvolanpeli" Cassotto 50,"kultahäkki"maestro-58,roland fr-3sw

TLinden

Neuvostoliittolaisia... Taas bongasin yhden lisää hintaan 10€. Ei ole kallis keräilyharrastus kyllä.

Dragspel

Kouvolan pelejä on tällä hetkellä kolme: Kuningas-malli 1940-1950 lukujen vaihteesta, Kultahäkki Maestro 1960-luvulta ja Hopeahäkki Casotto 1980-luvulta, näiden lisäksi Digipeli Roland FR7Sb. Onpa yksi pienempikokoinen Royal Standardkin, ostin joskus tyttärelle, jos innostuisi harmonikasta, aika pian pääsikin "jyvälle", mutta kitara vei voiton. Hyvä kuitenkin, että musiikki on harrastuksena. Mainittakoon vielä, vaikka ei harmonikka olekaan, Ketronin MS10 "nänniurku", kromaattisella koskettimistolla oleva syntikka.