Suomen Harmonikkaliitto

Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - poikkikulma

#1
Historiankirjat / Sota-ajan Haitarit
20-08-2021, 17:03:36
Huomasin tuola palkissa Kouvolan Uusin malli Haitarin myynnissä ja aloin miettimään minähän vuonna noiden Uusin Mallit , Amerikkalaismallit , Laihasmallit Funkkismallit ja Skandallimallit on aloitettu valmistamaan ,Kravattejakin on varmaan tehty Vielä 40 luvun alussa jonku verran , tehtiinkö Kuningas ja Kuningatar mallit 50 luvulla vaiko jo aloitettu 40 luvun lopussa . On noista puhuttukin mutten enää oikein muista aloitus ajankohtaa , sitten vielä on Kukkolat minä vuonna niistä ensimmäiset on tehty kun Soitintehdas lopetti toimintansa , niitäkin on olemassa myös paljon ja hyviä ovat nekin . Näkee aina valiin noita myytävänä milloin missäkin ovat kyllä hyviä. Haitareita kaikki mitä olen kuullut kun niillä on soiteltu jossain  :)
Mauno  :)

#2
Kysynpä täälä porukalta onko tietoa  :)
Minulla on Kouvolan Kukkamalli Haitari sarjanumero otsan 93 elikkä aika alkupään peli ruotsalaisella järjestelmällä
Kunto on ihan kelvollinen Soikin herkästi ja hyvin , tutkittiin tässä kaverini kanssa tuota Haitaria tarkemmin kun en itse ollut kiinnittänyt enempää huomiota tuohon peliin havaittiin että Haitarin diskantti soi kolme ääntä matalammalle kuin esim Viipurilainen ja korkeissa äänissä sitten soi yhden äänen alempaan kuin muut Kouvolaiset sitten Viritys taso on myös yllättävän matala mittarin mukaan soi 436 eli alempana kuin Viipurilainen , matalimmat äänet ovat todella matalat tuon virityksen vuoksi tuo virityksen taso n on yllättävän matala ei ole ennen tullut vastaan tuossa tasossa . Olisi kiinnostavaa tietää mahtaakohan noita olla tehdyn muitakin samanlaisia alkupään pelejä , myös näppäinvarret ovat diskantissa kaikille läpille suorat varret eikä ne ole vastakkain siis edestäpäin toiset . Toisessa tasakahvamalli nro 52 Kukkamallissa näppäin varret ovat myös samoin suorat kaikille läpille ja rekisterivaihtaja liuskat on tehty diskantti välipohjan päälle ei siis sisälle kielipenkkien pohjaan ja ne ovat puiset . Näitä alkupään erikoisuuksia ihmettelen    ???
Mauno :)
#3
Myyntikoju / Elomaan Haitarit
12-05-2019, 19:32:23
Onko porukalla tietoa noista Elomaan Haitareista millaisia mahtavat olla ääniltään ym rakenteiltaan .
Tuolla torilla näkyy jälleen oleva yksi Elomaan peli on ihan nätin näköinen mutta minulla ei ole niistä minkäänlaista tietoa tai kokemusta vetävätköhän vertaa Viipurilasille tai Kouvolalaisille vanhoille Haitareille miettii  .
Mauno  ::)
#4
Mahtaisiko täällä kiinnostaa ketään  otsikon Haitari vaihtaisinkin  hyvään Viipurilaiseen , mieluusti Aurinkomalliin jos jotakuta kiinnostaa lähetän kuvia Haitarissa niin sisä kuin ulkopuoleltakin
Osoite löytyykö rohviilista :-)
Mauno  :P
#5
Postilaatikko / Uusi Galleria
08-09-2017, 16:24:42
Yritin katsella uutta galleriaa mutta ei näy mitkään kuvat . Onko sielä menosa jotain järjestelyhommaa vai mikä syy kun kuvat ei näy  ???
Mauno  :)
#6
Rupesin täsä oikein tutkimaan tuota sarjanumerotaulukkoa 30 luvun lopun ja 40 luvun alun Haitareiden valmistusta että tuona  ajankohtana on tehty aika useaa mallia saman aikaisesti . Ainakin Kravattimallia Funkkismallia   H-mallia Uusinta mallia ja vielä laihasmallia ,viimeisin Kravattimalli v.41 . On aika montaa mallia tehty samanaikaisesti , sen jälkeen amerkkalaismallia lähes ainoana sekä laihasmallia . Melkoinen meno on ollut tuo vuosikymmenten vaihde  ::)
Mauno  :)
#7
Harmonikkapöytä / Kouvolan Funkkismalli
29-05-2017, 10:17:22
Tulipa tässä vastaan täälä Tampereella tuollainen Kouvolan Funkkismalli harvinaisella Sinibrokaidivärillä (en ole ennen nähnytkään) . Harmonikka on pinnoiltaan täysin virheetön ja ehjä varustettuna bassorekisterillä  sekä normaalilla liukudiskanttirekisterillä , basso on todella muhkea ääninen kuusiäänikertainen ja kaikki kielipenkit ovat pystyssä diskantti normaali neliäänikertainen , varustettuna kotomaisilla tarkkuuskielillä joita ei näytä liioin olevan viilailtukaan , vahaus ja nahat tosin alkavat olla jo siinä kunnossa että huoltoakin kyllä tarvittaisiin  , sarjanumero on 924 . En ole vielä ainakaan kauppoihin päätynyt mutta kun hyväkuntoinen harvinainen malli kun on kyseessä niin täytyy myöntää että KIUSAUS OSTAA on SUURI  ::)
#8
Tulipa  tässä mieleeni kysyä täälä alueella porukalta ,mahtaisiko kenelläkään olla kuvan Viipurilaisesta hyvää valokuvaa jossa nuo kukkakuviot ja tekstit näkyisivät myös oikeissa väreissään saisin kuvasta mallin entisöidä tämä viimeisin löytöni alkuperäisiin väreihin maalattuna . Harmonikkani on pinnoiltaan lähes virheetön , diskanttikahvan yläpäästä on irronnut pieni palanen selluloidia sekä diskanttihäkin reunan alta edestä on selluloidiliuskoja lähtenyt irti muutoin pinnoiltaan täysin ehjä . Olisi tarkoitus tästä kunnostaa hieno Viipurilainen , tuo koristemalli on aika harvinainen upotettuineen sini punaisine lasitimantteineen jotka vielä himmeästi erottuvat , näppäimet kielet ym ovat kaikki ihan hyvässä kunnossa mutta kyllä kunnostustyötäkin löytyy varaosiakaan ei tähän tarvita mutta katsotaan kuinka kielet alkavat toimia kunhan ne on kunnostettu . Huomasin tuolla palkissa olevan myynnissä Viipurin ja Kouvolan vanhoihin peleihin sopivia kantikkaita näppäimiäkin itsekin niitä etsin joskus toiseen Soitin Oy hyni eikä niitä silloin löytynyt sitten mistään , ihmettelen kovasti etteikö noille ole kenelläkään tarvetta kun ovat kauan olleet jo myynnissä ja niitä kun ei sitten saa mistään kun tarvitsisi , luulisi noita harmonikkojen entisöintiin porukankin tarvitsevan  ???
No tässäpä on taasen uutta haastetta kunnostustyöhön saada Harmonikka soittokuntoiseksi  :)
Mauno

#9
Harmonikkapöytä / Castello Special
29-06-2015, 15:04:03
Bongasin tuosta myyntipalkista tuon otsikon nimisen Harmonikan näyttää hienolta ruusukuvioisine palkeineen ja  myös kantikkaine näppäimineen  . Ensi näkemältä se näyttäisi ihan Kouvolalta tai Viipurilta . Mahtaako kenellään olla tuon näköisestä Harmonikasta tarkempaa tietoa nimi ainakin nimi viittaisi Italiaanoon päin  :)
Mauno :)
#10
Nuottiteline / Kotiseutuni Tango
15-09-2014, 19:57:05
Tuli tuossa mieleeni tuo Veikko Tuomen aikoinaan laulaman  Kotiseutuni Tango jossa onkin tosi hyvä sanoituskin . Osaan sen jotensakin vielä vuosikymmenien jälkeen mutta tuo bassopuoli takkuaa ei enää muista sitä ja huonolla kuulolla vaikeaa se erottaa kuuntelemalla , Mahtaisiko siitä löytyä keneltään nuottia laittaa . Mauno  :)
#11
Nuottiteline / Muistoja Pohjolasta
25-08-2014, 22:04:42
Mahtaisko tuosta marssista löytyä keltään hyvää sovitusta , muistelen että Armas Piipolta on ainakin hyvä sovitus sekä Seppo Leinolta tuo bassosoolo osa on niin hankalaa että pitäs se oikein paperista katsoo että saa sen menemään oikein, ja muutenkin mukava soittaa sitä  :)
Mauno
#12
Harmonikkapöytä / Kouvolan Fantasia
12-03-2014, 22:04:54
No nyt Harmonikkamiehet jotka unelmoivat Kouvolan Fantasiasta olisi sellainen myynnissä.
Ylöjärven Harmonikka Matti Talasmäki mainostaa sivuillaan Kouvolan Fantasiaa Hintaan 3500 e , ei paha hinta hienolle pelille  ;D Pitäkäähän muistissa se ei sielä taatusti kauan vanhene .
Itselleni en sitä ole ajatellut kunhan laitan teitille tietoa kun sen tuolta Bongasin  ::)
Mauno
#13
Ilmoitustaulu / Soitin Oy
19-02-2013, 00:02:04
Mahtaisko löytyä keneltäkään Viipurin Soitin Oy Harmonikkaan sopivaa metallista Diskanttimaskia kun olisi puute sellaiseta sekä myös samaan Harmonikkaan sopivia kantikkaita näppäimiä , olen entisöimässä edellämainittua Harmonikkaa ja tarvitsisin näitä siihen jos löytyy laittakaas viestiä ja hintapyyntiä tulemaan  :D Terveisin Poikkikulma
#14
Nuottiteline / Kun kesä on mennyt
12-02-2013, 23:27:42
Mahtaisiko löytyä tuohon nuottia ihan sitä Vesterisen soittamaa alkuperäistä versiota , onhan se tuolla juutuupissakin Vesterisen esittämänä tuo bassopuoli vaan on huonolla kuulolla vaikeaa erottaa ettei saa niistä selvää . Toinen toivomus olisi Onni Laihasen Ota Myös Sydämein . Osoite löytyy tuosta rohviilista ::)
#15
Tuola muusikoiden net torilla sivulla 2 kysellään Harmonikasta kenen valmistama , katsokaapa tunteeko kukaan en ainakaan itse osaa sanoa minkä tehtaan malli vai onko minkään oudon näköinen kuitenkin  ::)
#16
Myyntikoju / HOPEAHÄKKI PIANOMAESTRO
13-12-2012, 20:05:14
Edellä mainitusta Harmonikasta kiinnostuneet , olisi tuollainen myynnissä hyväkuntoinen Ylöjärven Harmonikka Matti Talasmäki hintakaan ei ole kovin paha luulisin että harvoin näitä on myynnissä 1900 e . Löytyy netistä jos kiinnostaa .
#17
Nuottiteline / Häämuistojen Valssi
14-11-2012, 17:18:00
Terve !
Tuli tuossa puhetta tästä Häämuistojen valssista onko tämä valssi myös toisella nimellä Tonavan aallot samalla sävelellä , en ole tuota tiennytkään ennen , tiesin kyllä Tonavan Aallot mutta en tuota että se on myös Häämuistojen valssi  :o . Olisiko jollakin tästä nuottia voisi tarkentaa sitä uudelleen en ole varma muistanko sitä kokonaan enään oikein on varmaan jo yli 20 vuotta aikaa kun olen sitä viimelsi soittanut . Jos löytyy voisiko joku lähettää tulemaan kirjekuoressa olevaan osoitteeseen  ;D
#18
Ilmoitustaulu / Harmonikka laukku
16-10-2012, 17:59:07
Moikka  :)
Mahtaisiko löytyä vanhalle Harmonikalle sopivaa vanhanmallista laukkua , ylimääräistä tai tarpettomana seisomassa en viitsisi ostaa vanhalle Soittimelle uudenmalliista " prameaa "
kuljetuslaukkua . Jos jollain löytyy ylimääräinen hyväkuntoinen ostaisin sopivaan hintaan .  :o
#19
Nuottiteline / Valssinuotit
19-06-2012, 17:45:54
Onkohan kellään olemassa Koskisen Sakarin valssin nuottia . Oli aikoinaan hyvä yhteiskappaleena soittaa ja hieno valssikin vaan on päässy unohtumaan jo osa muistista  ::).
Sitten vielä Kyynelsilmin valssin nuotti olis hyvä jos joltain löytyisi  ::)