Suomen Harmonikkaliitto

Myynti-ilmoituskeskustelu

Aloittaja olli, 25-08-2014, 19:58:57

« edellinen - seuraava »

Viljo

Voi maalailla sparylla. Monet harmonikat maalataankin koristelun vuoksi. Tosin nyt täytyy sanoa, että en tiedä ovatko millaisia myrkkyjä vai sitten vesipohjaisia värejä.
Otsa kurttuun ja kädet hanuriin!

Pepelis

Tässä on kuulemma maalin nimi KTM Racing Orange. Siis moottoripyörän maalaukseen ajateltu ja prätkissähän on nykyään pintaosista useat jotakin muovilaatua. Lokasuojat ilmeisesti ABS-muovia, jota kyllä voi liimata asetonipohjaisella liimalla. Pintalakka on käsittääkseni normaalia, esim automaalauksessakin käytettävää pintalakkaa. Pohjakäsittelystä en tiedä.

TLinden

Eli myynnissä on edesmenneen Pirjo Bergströmin soitin, mutta mikä merkki ja onko hinta kohdallaan? Vai onlisiko siinä reilusti extraa siksi, kun on tunnetun muusikon entinen soitin, toki ei varmaankaan missään julkisissa esiintymisissä ja levyillä käytetty.

https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1531194

pietrodeiro

Logosta ja mallista päätellen näyttäisi olevan vanhempi 2-äänikertainen Weltmeister. Oikea hinta selviää varmaan sitten myyjän ja (mahdollisen) ostajan välillä kun tuote on nähty ja kokeiltu.

Pepelis

No tuosta Weltmeisterin hinnoitteluhaarukasta saa hyvän käsityksen laittamalla Toriin hakusanaksi Weltmeister. Sen perusteella tuon mainitun pelin pyyntihinnassa on kyllä ihan reippaasti keräilylisää, joka selittyy kertomuksella aiemmasta omistajasta.

TLinden

Mikähän olisi järkevä hinta tarjota tästä? Onko 70-100€ hintaluokka sopiva vai jopa liikaa? Tuo hintapyyntö on joka tapauksessa paljon yläkanttiin. Sijaitsee niin kaukana, etten voi käydä paikanpäällä testaamassa. On itänaapurissa arvostetun Tula-tehtaan tuotantoa, mutta kuvassa näyttäisi, että etuhäkissä olisi noissa listoissa ruostetta jne. Siistiltä näyttää muuten, mutta iän puolesta taitavat olla vahaukset uusimispiateessä yms. ja onko vain huono juttu se, että on ollut koriste-esine. Ja jos on ruostetta, niin se kyllä on huono merkki, ettei ruostetta vaan olisi sitten sisäpuolellakin...

Tiedän ettei näitä pelejä moni arvosta, mutta kun itse päätin aloittaa tämän järjestelmän opettelun ja Tulan pitäisi olla parhaita laadultaan. Nykyinen Melodijani jättää toivomisen varaa ja on vähän edellisen omistajan käytössä kärsinyt.

https://www.tori.fi/vi/66922947.htm

Samalla myyjällä myös pianokahvallinen turistipeli 80€, mikä kertoo hieman yläkanttiin valituista hinnoista.

Teme

Soittaminen pitää soittimen kunnossa, oli sitten kyse harmonikasta, pianosta, kitarasta jne. Mitä kauemmin soittamatta, sen huonompi juttu. Pinnoiltaan säilyy toki koskemattomana, mutta muuten ei tee hyvää. "Liike on lääke" pätee myös soittimiin.

Ja mitä hintaan tulee, en enää yhdestäkään turistipelistä maksaisi pariakymppiä enempää.
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Lasse Pihlajamaa Notes cassotto, Accordiola Camerano mussette, Kukkolan peli 50-luvulta, Sv Kujanen 50-luvulta, Joles Pelle Star -49

TLinden

Kokemusta tosiaan on täysin soittamattomasta Akkordista, joka ollut 70-luvulta asti laukussaan. Siis pianopeli. Ja ei ole tehnyt hyvää. En tiedä, mistä johtuu, mutta vire aika karmea, nahkat ja vahat näyttivät ihan hyviltä, mutta taas enemmän soitettu Akkordini on ihan vireessä, tai niin vireessä kuin tämmöinen voi olla.

Venäjällä maksavat useita satasiakin näistä Tulan tehtaan NL-aikaisista soittimista, vaikka pianomallisten turistipelien arvot samaa kuin Suomessa. Ja näyttävät innokkaasti näillä soittelevankin, pianohaitarin soittajat taas käyttävät Weltmeistereita. Mutta mikä olisi Tulalle sitten oikea hinta... Teme ei arvota näitä pianomalleja korkeammalle, mutta mitä sanoisivat muut? Tärkeää, etten tarjoaisi liikaa, mutten liian vähänkään. Myyjä on valmis hintaneuvotteluun, mutta lupasin näistä enemmän ymmärtäviltä selvittä, mikä on käypäinen hinta. Toin esiin myös senkin, että soittamattomassa pelissä voi olla vaikka mitä, esim. kaikki vahat uusimisen tarpeessa. Kuvassa myös näyttäisi olevan kaksi bassopuolen näppäintä jumittunut pohjaan.

ftamt

Olen joskus joutunut korjailemaan näitä, sillä vikaa on muussakin kuin kielissä. Koneistot on useimmiten hyvin pehmeästä alumiinista, jotka antavat periksi tai jopa katkeavat enemmän soitettaessa. Silloin tulee kysymys, että kannattaako haaskata aikaa tekemällä uusi osa. Tämmöiseen olen törmännyt erityisesti basson puolella. Pitkäaikaiseen soittoon ei ole ainakaan suunniteltu. Vastaavia ongelmia on ollut myös Lahdessa valmistetuissa Suomen Soitin harmonikoissa. Liian pehmeästä alumiinista tehdyt bassokoneistot ovat soitettaessa kuluneet useimmiten loppuun ja koneistot jäävät kuluneista kohdin jumiin ja ääniä soimaan. Venäläisissä bassonäppäimien varsissa pahin vika on, että niiden väkäset on prässätty samasta varresta, eikä niitattu erillisiä tappeja varteen, kuten muualla maailmassa on yleisesti tehty. Ne eivät kulu ja katkea yhtä helposti. Kulumistakin usein estetty laittamalla muoviholkki tappien päälle. Jos ne kuluu, niin ne on helposti vaihdettavissa uusiin. Venäläisten bassovarsien väkäset antavat ajan kanssa periksi ja bassokoneisto väljistyy. Ne kyllä voi vääntää takaisin suoraan kulmaan, mutta montaa vääntöä ei katkeamatta kestä. Saksalaisissa halpahaitareissa on samanlaisia bassonäppäimien varsia, mutta ne on tehty kovemmasta metallista. Muistaakseni myös ruotsalaisissa Hagstömmeistä löytyy samantapaisia ratkaisuja. Eipä nuo haitarit muuten niin halpoja olisikaan, jos ei olisi tingitty laadussa ja työn määrässä yhtä soitinta kohti. Vähäisemmällä käytöllä menettelee, mutta pitkällä aikavälillä melkoinen ongelmapaketti.
Toivo

TLinden

Mutta onko Toivolle tullut vastaan noita Tula-merkkisiä bajan-tyyppisiä näppäinharmonikkoja, vai enimmäkseen vain itänaapurissakin heikompina pidettyjä merkkejä? Ilmeisesti nämä kolmiriviset eivät ole olleet niin suuressa suosiossa turistien keskuudessa, mutta kyllä näitäkin näkyy aika ajoin myynnissä. Pianopelejä taas on jatkuvasti ja paljon joka paikassa.

ftamt

Tälläinen kuvassa oleva oli isällä vähän aikaa. Basso oli huonosti tehty, mutta 3-rivinen diskanttipuoli oli vahvempi ja toimiva. Ehkä näppäinpeli voisi olla 10-20 euroa pianohaitaria arvokkaampi. Tuossa minua kyllä arveluttaa ne kaksi jumitunutta bassonäppäinvartta. Vika voi olla lievä sivulle päin kääntyminen tai sitten jotakin vakavempaa.
Toivo

TLinden

Myyjä ei ymmärrä harmonikkojen päälle eikä osaa soittaa, niin hankala tilanne. Löytyyköhän näitä kolmirivisiä B-järjestelmän soittimia Suomesta muita kuin turistipelejä? No, kerroin myyjälle realiteetit ja saa miettiä, suostuuko muutamalla kympillä myymään tuotteen, josta pyytää toista sataa. Voi niillä kympeilläkin ostettuna olla käyttökelvoton tapaus, jos kielet ruosteessa (saanut kyllä kosteutta, kun häkissä oikeasti ruostetta on) ja bassokoneisto pahasti rikki. Näin pianistille ei sovi viisiriviset ajatuksenkulkuun, kolmirivisellä jotenkin voin oppia soittamaan. Ainakin venäläisellä Melodijalla alkaa jo Uralin Pihlaja ja Metsäkukkia taittumaan, mutta tuossa soittimessa taas omat huoltotarpeensa, niin kiinnostaisi paremmaksi mainostettu Tula. Ehkä vain tämä Oulun yksilö ei välttämättä ole nappivalinta.

TLinden

Ei kun ne kaksi näppäintä bassossa ovatkin irti! Näkyvät yhdessä kuvassa nostettuina palkeen päälle. Eiköhän tämä taida olla sellaisessa kunnossa, että ei kannata maksaakaan mitään.

ftamt

Kuva näppäinvarsista on niin kaukaa, että ei näe tarkemmin niissä olevia vikoja. Voi olla myös sekin vika. että varsien yli kulkeva lista on pettänyt ja nuo kaksi vartta pudonnut pois.
Toivo

TLinden

Sain tosiaan myyjältä tarkemmat kuvat, joista asia ilmeni.

Vladimirin käsissä ehjä tämmöinen soi minun korvaani ihan mukavasti. Eli kaipa tällainen kunnossa olevana olisi ihan kohtalainen.


Teme

Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Lasse Pihlajamaa Notes cassotto, Accordiola Camerano mussette, Kukkolan peli 50-luvulta, Sv Kujanen 50-luvulta, Joles Pelle Star -49

ftamt

Selitys on yksinkertainen. Venäläinen järjestelmä on muutettu suomalaseksi. Ulkoriveillä se onnistuu helposti, mutta apurivien kohdalla on homma jätetty kesken, koska jokainen apuvarsi olisi pitänyt vääntää yhden reiän verran muistaakseni ylöspäin. Olen nuoruudessani tehnyt joskus täydellisen järjestelmän vaihdon juuri samanlaiseen peliin.
Toivo

Teme

Jotain tämmöistä ounastelinkin :)
Weltmeister Supita, Paolo Soprani Professional Cassotto, Kouvolan Hopeahäkki casotto -79, Lasse Pihlajamaa Notes cassotto, Accordiola Camerano mussette, Kukkolan peli 50-luvulta, Sv Kujanen 50-luvulta, Joles Pelle Star -49

TLinden

Liekö tässä hinta kohdallaan vai onko liian kallis tai sitten jopa halpa?
https://www.tori.fi/pirkanmaa/Kuningas_mallin_Piano_Haitari_Kouvolasta_75645823.htm

Ilmeisesti kotimaiset pianohaitarit ovat sangen harvinaisia, mutta mikä on sitten niille sopiva hintataso...

Tässä kun soittotaidot vähitellen kasvavat, niin ehkä pitäisi olla yksi hieman parempi soitin neuvostoliittolaisten ja itäsaksalaisten rinnalla. Suomalaista näppäinharmonikkaan en tule opettelemaan, kun pidän typeränä, että näin pienellä alueella oma järjestelmänsä käytössä. Venäläistä 3-rivistä olen opetellut auttavasti soittamaan ja se saanee riittää näppäinpuolen osaamiseksi.

Kirpputorilla tuli vastaan myös vähän suuremmalla äänikertamäärällä varustettu  täysikokoinen itä-saksalainen Horch, nykyinen Weltmeisterinihan on vain 3/4 kokoa. Sitä koesoittelin, mutta oli hieman sanomista, niin pidin 250 euroa liian kalliina hintana. Tosin Tori.fi pyynnit tuosta merkistä ovat usein korkeampiakin. Olisikohan sittenkin pitänyt se kirpputorilta ostaa?

ftamt

Kyllä tuossa Kouvolan pianoharmonikassa on hinta kohdallaan, jos se on myyjän kertomassa hyvässä kunnossa. Kouvolan pelit on tehty kestämään ja tuolla soittimella voi elämänkaari olla vaikka 100 vuotta, jos sitä pidetään hyvin ja huolletaan välillä.
Toivo