24-09-2022, 21:33:39

Uutiset:

20.9.2021 - Vapaalehdykän foorumissa php-version päivitys. Mikäli huomaat epäkohtia, ilmoita siitä ylläpitoon.


Suomen Harmonikkaliitto

Bassoharmonikka ja siitä tietoa

Aloittaja Ojiek, 29-03-2011, 20:45:32

« edellinen - seuraava »

Ojiek

Muualla euroopassa näkee joskus Bassoharmonikkoja tarjottavan. Koskaan en ole nähnyt livenä sellaista soitettavan, en edes soitinta. Siinä ei liene bassopään näppäimistöä lainkaan jos olen oikein ymmärtänyt?

Onko se vain kieliltään matalemmista oktaaveista ja soitetaanko sitä diskantin nuoteista, vai onko se soitettava Basson/tenorin viivastosta ja niiden nuottienluvusta?

Missä tilanteissa sitä yleensä käytetään ja onko suomalaisissa orkestereissa ja soittoryhmissä
sen esiintymistä yleensäkään suosittu?

Ken tietää ja tuntee asiasta- pyytäisin ystävällisesti tietoa siitä asiasta.

Johan

Pistin sähköpostilla tulemaan parin valmistajan peleistä kuvia ja teknisiä tietoja joista pääsee hieman jyvälle mistä on kysymys.

Periskooppi

Kyllä Suomessakin taitaa joku tai jokunen bassoharmonikka olla. Muistaakseni Esa Kotilaisella sellainen on ja myös jossain harmonikkaorkesterissa olen nähnyt ja kuullut.

Tällä palstalla kun pyörii kaikenlaista soittimen väsääjää, niin kumma, ettei kukaan ole innostunut bassohaitaria tekemään. Kysyntää ei varmaankaan kauheasti ole, mutta tuolla voisi kyllä basistin tontin hoitaa kokoonpanossa jos toisessa.

Olettaisin, että jos muhkeita basson kaipailee, niin kielilaatan leveys alkaa suurentua niin paljon, ettei peruskurtun näppäimistökoneistosta ilman vääntöä ja välikannen vaihtamista saa sitä kokoonkyhättyä? Onko kukaan kokeillut?